[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Debian-Installer gets stuck at selecting mirror



* Cyril Brulebois <kibi@debian.org> [2017-04-13 03:18]:
> (Adding tbm to the loop explicitly since he's the QNAP master.)

FWIW, I helped Mekeor a bit on IRC originally but since I didn't know
what was wrong I recommended to send an email to debian-boot.

> >     main-menu[1395]: DEBUG: resolver (libgcc1): package doesn't exist (ignored)
> >     main-menu[1395]: INFO: Menu item 'di-utils-shell' selected
> 
> I think that's the first time I'm seeing this “succeeded but requested
> to be left unconfigured” status, not sure what's causing this.

One of the things I see in the logs is:

Apr  8 01:15:46 main-menu[938]: (process:966): ip: SIOCGIFFLAGS: No such device
Apr  8 01:15:46 main-menu[938]: (process:966): ip: SIOCGIFFLAGS: No such device

but Ethernet is working fine, so I don't think it's a connectivity
issue per se.

One thing I've always wondered about: oldsys-preseed preseeds eth0 as
the default interface and I suspect this is no longer true.  However,
I never looked into changing it since it doesn't seem to cause any
issues.  At least I was able to install stretch fine.

Also, Mekeor had the issue with the jessie and the stretch installer.
It's the first time I saw a QNAP user with this problem and I suspect
we would have heard about it already if it was a common issue.

So I really have no idea. :/

-- 
Martin Michlmayr
http://www.cyrius.com/


Reply to: