[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#602129: installation-reports

Package: installation-reports

Boot method: Netinst CD
Image version: debian-squeeze-di-beta1-kfreebsd-i386-netinst.iso
Date: 2010-11-01 17:00 UTC

Machine: Dell Vostro A860 laptop
Processor: Celeron 2.13 GHz Single Core
Memory: 1 GB, 800 MHz
Partitions: see below

Output of lspci -knn (or lspci -nn): not attempted

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [O]
Configure network:      [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [E]
Install base system:    [O]
Clock/timezone setup:   [O]
User/password setup:    [O]
Install tasks:          [O]
Install boot loader:    [O]
Overall install:        [E]


Guided partitioning of the entire disk led to the proposal

ATA5 (ad4) - 120.0 GB TOSHIBA MK1252GSX/LV011D
#1 primary 118.0 GB B f ufs /
#5 logical   2.0 GB   f swap swap

but the next step produced the error message

The attempt to mount a file system with type
swap in ATA5, partition #5 (ad4s5) at none failed.

I continued the installation without a swap partition (2 GB of free space instead) with the intention of adding swap using fdisk later.  However, on reboot after completion of the installation the machine was very, very sluggish and I did not feel able to attempt a manual recovery.

I began to repeat the installation with the Netinst CD but encountered the same error at the partitioning step and gave up.


Reply to: