[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#517231: marked as done (debian-installer should unpack all glibc udebs at once)

Your message dated Wed, 10 Jun 2009 14:42:06 +0200
with message-id <7cd7a3e80906100542w2344b1b8k6779129e66fe3f6c@mail.gmail.com>
and subject line fixed in the 08-jun-2009 weekly builds: debian-testing-i386-CD-1.iso  and debian-testing-amd64-CD-1.iso
has caused the Debian Bug report #528929,
regarding debian-installer should unpack all glibc udebs at once
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact owner@bugs.debian.org

528929: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=528929
Debian Bug Tracking System
Contact owner@bugs.debian.org with problems
--- Begin Message ---
Package: libc6-udeb
Severity: grave
Version: 2.9-3

Started up a netboot unstable installer by accident and directly after
libc6-udeb version 2.9-3 has been downloaded (and probably unpacked),
busybox' wget segfaults:

Feb 26 14:48:27 anna[3697]: DEBUG: retrieving libblikid1-udeb 1.41.3-1
Feb 26 14:48:27 anna[3697]: DEBUG: retrieving libc6-udeb 2.9-3
Feb 26 14:48:27 anna[3697]: DEBUG: retrieving libdevmapper1.02.1-udeb 2:1.02.30-1
Feb 26 14:48:27 kernel: [   15.003273] wget[4948]: segfault at 7 ip b7e3da14 sp bfdb35f8 error 4 in libresolv-2.9.so[b7e37000+11000]
Feb 26 14:48:27 anna[3697]: Segmentation fault
Feb 26 14:48:27 anna[3697]: WARNING **: package retrieval failed

(Manually copied these lines from the screen of the machine where it
happened by reading and typing, i.e. no cut & paste, so those lines
may contain typos.)

If I press "retry" in the dialog, this happens over and over
again. Can't continue the installation. Also rebooting and starting
the (preseeded) installation from scratch new doesn't help and stops
at the same point.

If I press "cancel" in the dialog and choose "download installer
components" again, it segfaults on the first package it tries to

I tried it on the command line, too. But equal what I try to download,
it segfaults. Displaying the help message by just calling "wget"
works. (Which is no wonder if it segfaults in the resolver lib. :-)

P.S.: I know this is a quite incomplete bug report, but if I don't
report it now, I'll report it never. Next I'll fix our netboot d-i
image not fetching unstable udebs. But I'll try to keep a copy of the
previous config so that I can provide further information about this
issue on request.

-- System Information:
Architecture: i386
Kernel: Linux 2.6.26-1-486

--- End Message ---
--- Begin Message --- Hi,

The bug is fixed in the 08-jun-2009 weekly-build of "squeeze" for both architectures i386 and amd64.

This means the following .iso files:

Thank you,
Pierre Bauduin
Linux enthusiast since 1996
Linux registered user #64711
Debian GNU/Linux user
website: http://pierre.baudu.in/

--- End Message ---

Reply to: