[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#472487: additional info

clone 472487 -1 
reopen -1
reassign -1 anna
severity -1 serious

On Thursday 17 April 2008, Holger Wansing wrote:
> On Sun, 13 Apr 2008 21:17:15 +0200 Frans Pop wrote:
> > This is definitely a bug. It means that apt-install failed. From the
> > log it looks like the problem is in the mirror "generator". What
> > choices did you make there?
> >
> > I cannot reproduce this. Could you perhaps run the installation again
> > with a 'set -x' added in /usr/lib/apt-setup/generators/50mirror, and in
> > /usr/bin/apt-setup and /usr/bin/apt-setup-verify and send the syslog?
> Here it comes. Sorry for the delay.

Right. The problem seems to be that apt-cdrom-setup is not loaded at all, 
even though this is a CD-based installation. Result of that is that a 
template that should be available does not exist.

My guess is that this is a bug in anna due to fact that you are installing 
in lowmem. As apt-cdrom-setup is requested through "anna-install" in 
cdrom-detect, it definitely should be getting installed.

As they have been truncated (due to lowmem) I cannot verify this from your 
logs, but I'll try to reproduce this.

> AND: at this installation, I was asked whether the clock is set to
> UTC or not (after installing grub). I don't remember this to happen
> with the lenny beta1. Any changing on this? There is no other OS on
> the machine, and this was detected as such (I was asked if grub
> should be installed in MBR, because no other OS was detected).

os-prober _does_ find another OS and a pre-existing grub installation:
Jun 28 10:32:54 90linux-distro: result: /dev/hda1:Debian GNU/Linux 

And thus it asks...


Reply to: