[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#401586: installation-report Etch (daily built)

Package: installation-reports

Boot method: <How did you boot the installer? CD? floppy? network?>
Image version: <Full URL to image you downloaded is best>
Date: <Date and time of the install>

Machine: Custom (ASUS P5B mobo)
Processor: Core 2 Duo
Memory: 1 GB
Partitions: 1 Primary : FAT
	    2 Extended : Logical 5 (FAT), 6 (FAT), 7 (Linux SWAP)
	    3 Primary: EXT3 Linux root.

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [o]
Detect network card:    [o]
Configure network:      [o]
Detect CD:              [o]
Load installer modules: [o]
Detect hard drives:     [o]
Partition hard drives:  [o]
Install base system:    [o]
Clock/timezone setup:   [o]
User/password setup:    [o]
Install tasks:          [o] some daily built's froze when downloading
			    the last file. Today it's OK.
Install boot loader:    [o]
Overall install:        [o]


Since the installer uses the 2.6.18 kernel Debian usually installs smoothly on my system, but the installations won't boot. I have installed every 'daily built image' since last Tuesday (when the new kernel was added) and none of the successful installations would get past the point where the boot messages read "Begin: Waiting for root file system". With the installed kernel (2.6.17) my CD drives and network card will not work, but booting from HD should not be a problem.

Strangely, the graphycal installer is not graphical anymore since the new kernel was introduced. After 'installgui' I get text based dialogs: much like the old installer, but fringed by weird ascii.

Best wishes,

Johan Spee

Reply to: