[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#392764: partman: [powerpc] RAID support is broken on powermac hardware (64bit, XServe G5)

On Fri, Oct 13, 2006 at 10:56:08PM +0200, Frans Pop wrote:
> On Friday 13 October 2006 13:43, Sven Luther wrote:
> > As the title says, an install on my XServe G5, with two brand new 320GB
> > sata disks, fails. I can manually setup the RAID partitions, but when i
> > go into the raid tool, it tells me something about the RAID flag not
> > being found or something.
> That is not very helpful. Please provide exact error message.

The exact message is :

Aucune partition de RAID disponible
Aucune partition de type << Linux RAID Autodetect >> n'est disponible.
Veuillez creer une partition de ce type ou supprimer un peripherique
multidisque deja utilise pour en liberer les partitions.

Si vous utilisez de telles partitions, elle contiennenrt peut-etre des
systemes de fichiers et ne peuvent donc pas etre utilisees par cet outil de

Well, i was able to create the array by hand yesterday, and also to create an
array on part of the disk yesterday evening, but when i tried to create an
array at the end of the disk, it had some problem on the end of the first
disk, finding a partition of size 0 and exiting. So this may be related to
that, i am not sure where this comes from, if it is a hardware problem with my
disk (both are identic though, and brand new, need to check), or if it is a
strange bug in mdadm.

> Please add 'set -x' in /lib/partman/definitions.sh, reproduce error and 
> send full log (gzipped) to BR.

Will provide, not sure if it will bring more info than the above
hand-investigated issue though.


Sven Luther

Reply to: