[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#351491: marked as done (pcmcia NIC isn't brought up after install)



Your message dated Sun, 5 Feb 2006 12:04:38 +0100
with message-id <20060205110438.GB5385@djedefre.onera>
and subject line Bug#351491: pcmcia NIC isn't brought up after install
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
>From neologix@free.fr Sun Feb 05 00:58:05 2006
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 5 Feb 2006 08:58:05 +0000
Return-path: <neologix@free.fr>
Received: from smtp1-g19.free.fr ([212.27.42.27])
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 4.50)
	id 1F5fie-0006Xa-V7
	for submit@bugs.debian.org; Sun, 05 Feb 2006 00:58:05 -0800
Received: from imp2-g19.free.fr (imp2-g19.free.fr [212.27.42.2])
	by smtp1-g19.free.fr (Postfix) with ESMTP id 96037BA9B
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun,  5 Feb 2006 09:58:03 +0100 (CET)
Received: by imp2-g19.free.fr (Postfix, from userid 33)
	id 0ED4278F51; Sun,  5 Feb 2006 09:58:03 +0100 (MET)
Received: from mna75-2-82-67-197-152.fbx.proxad.net (mna75-2-82-67-197-152.fbx.proxad.net [82.67.197.152]) 
	by imp2-g19.free.fr (IMP) with HTTP 
	for <neologix@212.27.48.2>; Sun, 05 Feb 2006 09:58:02 +0100
Message-ID: <1139129882.43e5be1af0ea8@imp2-g19.free.fr>
Date: Sun, 05 Feb 2006 09:58:02 +0100
From: neologix@free.fr
To: submit@bugs.debian.org
Subject: pcmcia NIC isn't brought up after install
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
User-Agent: Internet Messaging Program (IMP) 3.2.5
X-Originating-IP: 82.67.197.152
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, hits=-2.9 required=4.0 tests=BAYES_30,HAS_PACKAGE,
	NO_REAL_NAME,RCVD_IN_SORBS autolearn=no 
	version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02

Package: debian-installer

I installed Debian with the Sarge netinstall cdrom, version 3.1r1.
During the installation, the pcmcia networking card were recognized witho=
ut
problem.
But after the first reboot, the card wasn't brought up. The proper module=
s were
loaded, but it seems that ifupdown doesn't bring it up at startup, or whe=
n
using /etc/init.d/networking/start

Changing

mapping hotplug
   script grep
   map eth0

to

auto eth0

in /etc/network/interfaces solved the problem.
I know this isn't the official way for pcmcia cards, but mapping with hot=
plug
fails.


--- End Message ---
--- Begin Message ---
>From bubulle@kheops.frmug.org Sun Feb 05 03:05:11 2006
Received: (at 351491-done) by bugs.debian.org; 5 Feb 2006 11:05:11 +0000
Return-path: <bubulle@kheops.frmug.org>
Received: from perrier.eu.org ([81.56.227.253] helo=kheops.perrier.eu.org)
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 4.50)
	id 1F5hhf-0001Nd-5k
	for 351491-done@bugs.debian.org; Sun, 05 Feb 2006 03:05:11 -0800
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by kheops.perrier.eu.org (Postfix) with ESMTP id 34F984F977;
	Sun,  5 Feb 2006 12:04:40 +0100 (CET)
Received: from kheops.perrier.eu.org ([127.0.0.1])
	by localhost (kheops [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id 02544-04; Sun, 5 Feb 2006 12:04:39 +0100 (CET)
Received: from mykerinos.kheops.frmug.org (mykerinos.kheops.frmug.org [192.168.1.3])
	by kheops.perrier.eu.org (Postfix) with ESMTP id 6CA6E4F973;
	Sun,  5 Feb 2006 12:04:39 +0100 (CET)
Received: by mykerinos.kheops.frmug.org (Postfix, from userid 1000)
	id E533B40A0A7; Sun,  5 Feb 2006 12:04:38 +0100 (CET)
Date: Sun, 5 Feb 2006 12:04:38 +0100
From: Christian Perrier <bubulle@debian.org>
To: neologix@free.fr, 351491-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#351491: pcmcia NIC isn't brought up after install
Message-ID: <20060205110438.GB5385@djedefre.onera>
References: <1139129882.43e5be1af0ea8@imp2-g19.free.fr>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <1139129882.43e5be1af0ea8@imp2-g19.free.fr>
User-Agent: Mutt/1.5.11
X-Virus-Scanned: by amavisd-new-20030616-p10 (Debian) at kheops.frmug.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, hits=-6.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_BUG_NUMBER 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02

Quoting neologix@free.fr (neologix@free.fr):
> Package: debian-installer
> 
> I installed Debian with the Sarge netinstall cdrom, version 3.1r1.
> During the installation, the pcmcia networking card were recognized without
> problem.
> But after the first reboot, the card wasn't brought up. The proper modules were
> loaded, but it seems that ifupdown doesn't bring it up at startup, or when
> using /etc/init.d/networking/start
> 
> Changing
> 
> mapping hotplug
>    script grep
>    map eth0
> 
> to
> 
> auto eth0
> 
> in /etc/network/interfaces solved the problem.
> I know this isn't the official way for pcmcia cards, but mapping with hotplug
> fails.

This problem is typically sarge-only and I doubt it would happen again
in etch...hence closing the bug report as nothing will really be done
for solving this.

However, testing with the etch installer would be nice on this
machine, if you can (for instance, installing a minimal base system in
some free space on this machine, in parallel with your now working
sarge install).

Please get the installer daily build images from
http://www.debian.org/devel/debian-installer.




-- 



--- End Message ---

Reply to: