[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#338695: [sparc] Ultra 5 installation report - etch beta1

Package: installation-reports

Debian-installer-version: etch beta1, netinst iso, downloaded from
uname -a: Linux debian 2.6.12-1-sparc64 #1 Tue Sep 27 23:45:57 UTC 2005 sparc64 GNU/Linux
Date and time: Fri Nov 11 20:26:00 PST 2005
Method: Booted netinst iso from CD, serial console

Machine: Sun Ultra 5 Processor: TI UltraSparc IIi (Sabre), 350 MHz
Memory: 128MB
Root Device: 8.6GB IDE HD
Root Size/partition table: 4GB /, 4GB /home, 600MB swap Output of lspci and lspci -n:
0000:00:00.0 Host bridge: Sun Microsystems Computer Corp. Ultra IIi
0000:00:01.0 PCI bridge: Sun Microsystems Computer Corp. Simba Advanced PCI Bridge (rev 13)
0000:00:01.1 PCI bridge: Sun Microsystems Computer Corp. Simba Advanced PCI Bridge (rev 13)
0000:01:01.0 Bridge: Sun Microsystems Computer Corp. EBUS (rev 01)
0000:01:01.1 Ethernet controller: Sun Microsystems Computer Corp. Happy Meal (rev 01)
0000:01:02.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage Pro 215GP (rev 5c)
0000:01:03.0 IDE interface: Silicon Image, Inc. PCI0646 (rev 03)

0000:00:00.0 0600: 108e:a000
0000:00:01.0 0604: 108e:5000 (rev 13)
0000:00:01.1 0604: 108e:5000 (rev 13)
0000:01:01.0 0680: 108e:1000 (rev 01)
0000:01:01.1 0200: 108e:1001 (rev 01)
0000:01:02.0 0300: 1002:4750 (rev 5c)
0000:01:03.0 0101: 1095:0646 (rev 03)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it
Number in brackets: number of comment (see below)

Initial boot worked:    [O] [1]
Configure network HW:   [O] [2]
Config network:         [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [O] [3]
Install boot loader:    [O]
Reboot:                 [O]


[1] The initial boot banner is not displayed. The screen looks like this:

      ok boot cdrom
      Boot device: /pci@1f,0/pci@1,1/ide@3/cdrom@2,0:f  File and args:
      SILO Version 1.4.9

    I believe that banner should be displayed instead of \ symbol. This
    problem was present in the sarge installer as well.

    The language choice menu presents only two choices: C or English.

[2] All window frames in the first stage are drawn using ASCII symbols -+|
    instead of pseudographics. In the second stage they are displayed

[3] During the base installation (the longest step) my console was blanked
    unexpectedly. This does not affect the installation, but the screen is
    garbled until redrawn later. Console blanking should probably be
    turned off somewhere early in the installation process.

All these problems are pretty minor, looks like you guys done a great job yet again. Congrats!

Best regards,

Jurij Smakov                                        jurij@wooyd.org
Key: http://www.wooyd.org/pgpkey/                   KeyID: C99E03CC

Reply to: