[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#270162: marked as done (Problem with IDE kernel modules!)



Your message dated Sun, 5 Sep 2004 23:48:10 +0200
with message-id <200409052348.10496.aragorn@tiscali.nl>
and subject line Bug#270162: Problem with IDE kernel modules!
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 5 Sep 2004 21:09:45 +0000
>From miguel.moquillon@free.fr Sun Sep 05 14:09:45 2004
Return-path: <miguel.moquillon@free.fr>
Received: from moquillon.net1.nerim.net (stepee.moquillon.net) [213.41.159.115] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1C44Ge-0004RJ-00; Sun, 05 Sep 2004 14:09:44 -0700
Received: from miguel by stepee.moquillon.net with local (Exim 4.34)
	id 1C44Fl-0000iT-EQ
	for submit@bugs.debian.org; Sun, 05 Sep 2004 23:08:49 +0200
Date: Sun, 5 Sep 2004 23:08:49 +0200
From: Miguel Moquillon <miguel.moquillon@free.fr>
To: submit@bugs.debian.org
Subject: Problem with IDE kernel modules!
Message-ID: <20040905210849.GA2734@moquillon.net>
Reply-To: miguel.moquillon@free.fr
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-15
Content-Disposition: inline
X-Mailer: Mutt (Debian 3.0)
User-Agent: Mutt/1.5.6+20040722i
Sender: <miguel.moquillon@free.fr>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-8.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_PACKAGE 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 

Package: installation-reports

Debian-installer-version: 20040904 from
http://cdimage.debian.org/pub/cdimage-testing/daily/i386/

uname -a: 
Date: 2004-09-04 22:50
Method: net installation. Boot from an ATAPI CD-ROM. Default behaviour.

      Machine: A custom PC that already runs a debian (originaly a
      woody, now a sarge)
      Processor: AMD Athlon XP 1700+
      Memory: 1 GB
      Root Device: IDE (a ST320011A HD)
      Root Size/partition table: 

Disk /dev/hdb: 20.0 GB, 20020396032 bytes
16 heads, 63 sectors/track, 38792 cylinders
Units = cylinders of 1008 * 512 = 516096 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
   /dev/hdb1               1        3876     1953472+  82  Linux swap
   /dev/hdb2            3877       38792    17597664   83  Linux
      
            Output of lspci and lspci -n:
lspci ->
   0000:00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo
   KT266/A/333]
   0000:00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo
   KT266/A/333 AGP]
   0000:00:08.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt848
   Video Capture (rev 12)
   0000:00:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy
   (rev 03)
   0000:00:09.1 Input device controller: Creative Labs SB Audigy
   MIDI/Game port (rev 03)
   0000:00:09.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire
   Port
   0000:00:0b.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M
   [Tornado] (rev 78)
   0000:00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233 PCI to ISA
   Bridge
   0000:00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc.
   VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
   0000:00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI
   USB 1.1 Controller (rev 1b)
   0000:00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI
   USB 1.1 Controller (rev 1b)
   0000:00:11.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI
   USB 1.1 Controller (rev 1b)
   0000:00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc.
   VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 30)
   0000:01:00.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA
   G550 AGP (rev 01)

lspci -n ->
   0000:00:00.0 0600: 1106:3099
   0000:00:01.0 0604: 1106:b099
   0000:00:08.0 0400: 109e:0350 (rev 12)
   0000:00:09.0 0401: 1102:0004 (rev 03)
   0000:00:09.1 0980: 1102:7003 (rev 03)
   0000:00:09.2 0c00: 1102:4001
   0000:00:0b.0 0200: 10b7:9200 (rev 78)
   0000:00:11.0 0601: 1106:3074
   0000:00:11.1 0101: 1106:0571 (rev 06)
   0000:00:11.2 0c03: 1106:3038 (rev 1b)
   0000:00:11.3 0c03: 1106:3038 (rev 1b)
   0000:00:11.4 0c03: 1106:3038 (rev 1b)
   0000:00:11.5 0401: 1106:3059 (rev 30)
   0000:01:00.0 0300: 102b:2527 (rev 01)

            Base System Installation Checklist:
            [O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't
            try it

            Initial boot worked:    [0]
            Configure network HW:   [0]
            Config network:         [0]
            Detect CD:              [0]
            Load installer modules: [O/E]
            Detect hard drives:     [E]
            Partition hard drives:  [ ]
            Create file systems:    [ ]
            Mount partitions:       [ ]
            Install base system:    [ ]
            Install boot loader:    [ ]
            Reboot:                 [ ]

When kernel modules loading for the IDE support, I have a message like:
via-irc, ide-scsi, ide-mod, ide-prob-mod, ide-detect, ide-floppy not
loaded because not present!

So, no IDE devices are detected and as consequently the partman program fails.
Other bug: when partman program fails by saying no devices to
partition are detected, and after continuing, the installer displays
a blue screen with no way for the user to interact with it.

Miguel Moquillon

---------------------------------------
Received: (at 270162-done) by bugs.debian.org; 5 Sep 2004 21:48:42 +0000
>From aragorn@tiscali.nl Sun Sep 05 14:48:42 2004
Return-path: <aragorn@tiscali.nl>
Received: from (elrond.fjphome.nl) [195.240.184.66] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1C44sL-0005uB-00; Sun, 05 Sep 2004 14:48:42 -0700
Received: from strider.fjphome.nl ([10.19.66.86] ident=fjp)
	by elrond.fjphome.nl with esmtp (Exim 3.35 #1 (Debian))
	id 1C44rq-00078U-00
	for <270162-done@bugs.debian.org>; Sun, 05 Sep 2004 23:48:10 +0200
From: Frans Pop <aragorn@tiscali.nl>
To: 270162-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#270162: Problem with IDE kernel modules!
Date: Sun, 5 Sep 2004 23:48:10 +0200
User-Agent: KMail/1.6.2
References: <20040905210849.GA2734@moquillon.net>
In-Reply-To: <20040905210849.GA2734@moquillon.net>
MIME-Version: 1.0
Content-Disposition: inline
Content-Type: text/plain;
  charset="iso-8859-15"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-Id: <200409052348.10496.aragorn@tiscali.nl>
Delivered-To: 270162-done@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-6.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_BUG_NUMBER 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 

On Sunday 05 September 2004 23:08, Miguel Moquillon wrote:
> When kernel modules loading for the IDE support, I have a message like:
> via-irc, ide-scsi, ide-mod, ide-prob-mod, ide-detect, ide-floppy not
> loaded because not present!
>
> So, no IDE devices are detected and as consequently the partman program
> fails. Other bug: when partman program fails by saying no devices to
> partition are detected, and after continuing, the installer displays
> a blue screen with no way for the user to interact with it.

Closing this report because this is a known problem in the current daily 
builds.

The cause is a bit different than you suggest. The error messages you have 
seen are not the cause.
Partman is broken at the moment. A fixed build should be available for 
download on 07-09.

The blue screen ('partman hanging') is also known error.

Thanks,
FJP



Reply to: