[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#264358: marked as done (Debian Installer RC 1 on Alpha)



Your message dated Tue, 17 Aug 2004 22:58:51 -0700
with message-id <20040818055850.GG8902@mauritius.dodds.net>
and subject line Successful install with latest current image 20040816
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 8 Aug 2004 11:37:09 +0000
>From petervl@pandora.be Sun Aug 08 04:37:09 2004
Return-path: <petervl@pandora.be>
Received: from apate.telenet-ops.be [195.130.132.57] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1BtlzB-0006Jv-00; Sun, 08 Aug 2004 04:37:09 -0700
Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1])
	by apate.telenet-ops.be (Postfix) with SMTP id C1F4511801E
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun,  8 Aug 2004 13:37:07 +0200 (MEST)
Received: from pcnet.pvl.be (D57632E7.kabel.telenet.be [213.118.50.231])
	by apate.telenet-ops.be (Postfix) with ESMTP id AF14A1180E4
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun,  8 Aug 2004 13:37:07 +0200 (MEST)
Received: from pcpvl.pvl.be (pcpvl.pvl.be [192.168.173.1])
	by pcnet.pvl.be (Postfix) with ESMTP id 0CE31B036
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun,  8 Aug 2004 13:37:06 +0200 (CEST)
From: Peter Van Loock <petervl@pandora.be>
To: submit@bugs.debian.org
Subject: Debian Installer RC 1 on Alpha
Date: Sun, 8 Aug 2004 13:37:06 +0200
User-Agent: KMail/1.6.2
MIME-Version: 1.0
Content-Disposition: inline
Content-Type: text/plain;
  charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Message-Id: <200408081337.06723.petervl@pandora.be>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-8.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_PACKAGE 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 

Package: installation-reports

Debian-installer-version: Release Candidate 1
uname -a: N/A
Date: Sun Aug  8 13:21:23 CEST 2004
Method: Booted from CD

Machine: Alpha Personal Workstation 500a
Processor: Alpha EV56
Memory: 256 MB
Root Device: SCSI, /dev/sda
Root Size/partition table: N/A
Output of lspci: N/A

Base System Installation Checklist:

Initial boot worked:		[O]
Configure network HW:	[O]
Config network:			[O]
Detect CD:				[O]
Load installer modules:	[O]
Detect hard drives:		[O]
Partition hard drives:		[O]
Create file systems:		[O]
Mount partitions:			[O]
Install base system:		[O]
Install boot loader:		[O]
Reboot:					[E]

[O] =3D OK, [E] =3D Error (please elaborate below), [ ] =3D didn't try it

Comments/Problems:

=2DWhen selecting the Belgian keyboard layout, I got the error message 'An=
=20
installation step failed: Select a keyboard layout'.
On /dev/tty4 I could read:=20
keymap=3Dbe2-latin1=20
Error executing gunzip -d -c /usr/share/keymaps/i386/azerty/be-latin1.kmap.=
gz

So, the installer wants to install be2-latin1, but he tries to unzip=20
be-latin1.

I chose the American English keymap and the installer continued.

=2DAfter the FIRST reboot, aboot insists on booting from the cd-rom drive. =
I had=20
to interrupt (with control-c) and force booting from sda. After a power-dow=
n,=20
aboot correctly boots from sda.

=2DAfter the kernel is loaded, I see some normal messages on the console, u=
ntil=20
he tries to load the scsi-driver. This is a QLogic ISP1020.
=46rom then on, I only get the following message repeated over and again un=
til I=20
powerdown the machine:

SCSI aborting command due to timeout: pid 0, scsi0, channel 0, id 0, lun 0,=
=20
Inquiry 00 00 00 ff 00

The installer did it's work almost perfect, but it is not possible to boot=
=20
into a working machine.

---------------------------------------
Received: (at 264358-done) by bugs.debian.org; 18 Aug 2004 05:58:50 +0000
>From vorlon@debian.org Tue Aug 17 22:58:50 2004
Return-path: <vorlon@debian.org>
Received: from dsl093-039-086.pdx1.dsl.speakeasy.net (localhost.localdomain) [66.93.39.86] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1BxJTG-0005Du-00; Tue, 17 Aug 2004 22:58:50 -0700
Received: by localhost.localdomain (Postfix, from userid 1000)
	id CE995171E00; Tue, 17 Aug 2004 22:58:51 -0700 (PDT)
Date: Tue, 17 Aug 2004 22:58:51 -0700
From: Steve Langasek <vorlon@debian.org>
To: "Andrew M.A. Cater" <amacater@galactic.demon.co.uk>
Cc: debian-boot@lists.debian.org, debian-alpha@lists.debian.org,
	264358-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Successful install with latest current image 20040816
Message-ID: <20040818055850.GG8902@mauritius.dodds.net>
Mail-Followup-To: "Andrew M.A. Cater" <amacater@galactic.demon.co.uk>,
	debian-boot@lists.debian.org, debian-alpha@lists.debian.org,
	264358-done@bugs.debian.org
References: <20040817213127.GA7136@galactic.demon.co.uk>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/signed; micalg=pgp-sha1;
	protocol="application/pgp-signature"; boundary="aF3LVLvitz/VQU3c"
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <20040817213127.GA7136@galactic.demon.co.uk>
User-Agent: Mutt/1.5.6+20040722i
Delivered-To: 264358-done@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-0.3 required=4.0 tests=BAYES_00,SUBJ_HAS_UNIQ_ID 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 


--aF3LVLvitz/VQU3c
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

On Tue, Aug 17, 2004 at 09:31:27PM +0000, Andrew M.A. Cater wrote:
> Subject says it all: aboot stanza appears correct: 2.4.26 works
> - just installing x-window-system and kde on my PWS433AU - scsi with
> qlogicisp now working perfectly.

Yes, it turns out that the fixed kernel image package simply didn't make
it into sarge in time for the rc1 CD builds.  So this bug will
automatically be fixed for rc2.

businesscard and netboot images for rc1 should be immune to this bug.

--=20
Steve Langasek
postmodern programmer

--aF3LVLvitz/VQU3c
Content-Type: application/pgp-signature; name="signature.asc"
Content-Description: Digital signature
Content-Disposition: inline

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.2.4 (GNU/Linux)

iD8DBQFBIvAaKN6ufymYLloRAi9fAJ9HVC7c7G8DCeQmd9iGX00gFm2RlACdEPjF
U3g2ckOmLFE22DU9I8HUEps=
=KzJ1
-----END PGP SIGNATURE-----

--aF3LVLvitz/VQU3c--



Reply to: