[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#252164: Package: installation-reports

On Sun, Jun 20, 2004 at 07:33:45PM +0200, Matthias Murra wrote:
> On Freitag, 18. Juni 2004 18:12, Patrick Caulfield wrote:
> > On Fri, Jun 18, 2004 at 05:54:38PM +0200, Matthias Murra wrote:
> >
> > You probably shouldn't need to reinstall. Upgrading the tools
> > should either fix it automatically, or you can do
> > vgcfgbackup/vgcfgrestore to rewrite the metadata.
> I have tried both, but I still get the "Incorrect metadata area header 
> checksum" message. :-/
> Again, the system appears to be running well and working just fine. 
> fsck reports no errors on the corresponding file systems. What could 
> be the consequences of a corrupt (?) metadata area header? Is this 
> really something I need to be concerned about? I'd very much like to 
> avoid having to re-install and re-configure everything. :)

Well, if things seem to be working OK, I wouldn't worry too much about it! 
I would have expected vgchange to fail if the MDA checksums were wrong but it
seems not. 

> If there's any information I can provide in order to help with 
> tracking down the problem, I'd be more than happy to do so!

I'll have a word with upstream about it, as this exceeds my knowledge of the
LVM2 internals. Unfortunately he's away for most of this week so don't hold your
breath...In the meantime can you send me a vgdisplay output and a pvdisplay for
each PV on the system please?



Reply to: