[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

instalation report

Package: installation-reports 

Debian-installer-version: NetInst Snapshot i386 20040401 
uname -a: 
Linux sarge 2.4.25-1-386 #1 Tue Feb 24 08:11:13 EST 2004 i686 GNU/Linux

Date: <Date and time of the install> 
Method: NetInst image - normal instalation (not expert mode) installed
from ftp.at.debian.org ; not proxied 

Machine: Homegrown - real system (not wmvare) 
Processor: AMD Duron 750MHz Abit kt7a motherboard 
Memory: 256 MB SDRAM 
Root Device: IDE 
Root Size/partition table: <Feel free to paste the full partition 
      table, with notes on which partitions are mounted where.> 
Output of lspci: 

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133]
(rev 03)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133 AGP]
00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South]
(rev 40)
00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc.
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT8233/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 16)
00:07.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 16)
00:07.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI]
(rev 40)
00:08.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT86C100A [Rhine]
(rev 06)
00:0d.0 Multimedia audio controller: Ensoniq 5880 AudioPCI (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX
440 AGP 8x] (rev a2)

Base System Installation Checklist: 

Initial boot worked:    [O] 
Configure network HW:   [O] 
Config network:         [O] 
Detect CD:              [O] 
Load installer modules: [O] 
Detect hard drives:     [O] 
Partition hard drives:  [x] 
Create file systems:    [O] 
Mount partitions:       [O] 
Install base system:    [O] 
Install boot loader:    [O] 
Reboot:                 [O] 
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it 


Everything went preety smooth... 

A few comments(C), wishes(W) and sugestions(S): 

W,S:At the nameserver dialog box there should be a mention of DNS along
with the nameserver, as most Bob users would rather now (heard) about
DNS server. 

C: grub - still the window under the current one is visible (ugly) -
just a reminder 

W: other OS-es detection (still unavailable?) hint: SuSE detects quite
well windows installs, but doesn't have an option to insert other linux
instalations - di doesn't habe this also, and this sux (had to modify
the grub menu.lst file by hand afterwards to boot into my woody

W,S: in second stage installer the button positions are reversed (should
not); I was really confused about this... - I think the fix is

C,S,W: after the root password dialog the default user dialog appears
without ANY info, so the regular Bod user might be confused by this (I
surely was, and I am not a beginner in using Linux). There should be
some short info about the default user just enough to make it clear that
is a regular user, and this info is not related to the root user. 

W: Please use locale info to automatically select (not to pass over the
dialog) a mirror; I am from Romania, so the "by default" selection
should be ftp.ro.debian.org and shuld allow me to change this ;) . OTOH,
selecting ftp.ro.debian.org resulted in the hanging of the installer
(other tty available) - maybe the site was unavaliable (didn't check)???

PS: I will send another mail with more comments about the di (expert
mode and some other things). 

Reply to: