[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#64976: marked as done (help - stuck in sloppy installation)



Your message dated 06 Jun 2000 14:54:55 -0700
with message-id <87d7lufpao.fsf@bittersweet.intra>
and subject line Bug#64976: help - stuck in sloppy installation
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Darren Benham
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 31 May 2000 11:30:17 +0000
>From jang@bigpond.com Wed May 31 06:30:17 2000
Return-path: <jang@bigpond.com>
Received: from teapot27.domain5.bigpond.com [139.134.5.174] 
	by master.debian.org with smtp (Exim 3.12 2 (Debian))
	id 12x6hU-0000uj-00; Wed, 31 May 2000 06:30:17 -0500
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1]) by teapot27.domain5.bigpond.com (NTMail 3.02.13) with ESMTP id oa108252 for <submit@bugs.debian.org>; Wed, 31 May 2000 21:29:46 +1000
Received: from CPE-144-132-198-244.nsw.bigpond.net.au ([144.132.198.244]) by mail5.bigpond.com (Claudes-Sea-Worthy-MailRouter V2.7e 9/611421); 31 May 2000 21:29:46
Message-ID: <3934F821.17A5@bigpond.com>
Date: Wed, 31 May 2000 21:31:45 +1000
From: JJJ <jang@bigpond.com>
Reply-To: jang@bigpond.com
Organization: nothing
X-Mailer: Mozilla 3.04Gold (WinNT; I)
MIME-Version: 1.0
To: submit@bugs.debian.org
Subject: help - stuck in sloppy installation
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Delivered-To: submit@bugs.debian.org

Package: boot-floppies
Version: 2.1.12

     architecture:  i386
     model:         486DX33
     memory:        8 Meg RAM
     scsi:          none
     cd-rom:        none
     network card:  ne2000 compatible
     pcmcia:        none

Hi,

When I am installing Debian on my 486 using floppies I got stuck in
the "Install Operating System Kernel and Modules" step of the Rescue
Floppy. I have passed the partitioning of the primary Linux and swap.
But the "Install Operating System Kernel and Modules" step (after the
"Initialize a Linux partition" step) asked for the Rescue Floppy to be
placed in /dev/fd0. I never take the floppy out since cold boot so
I select /dev/fd0, select "Continue", but I have the following message

"Mount failed - This is not the Rescue Floppy. Please place the rescue
floppy in the first drive and try again"

I cant seemed to pass this step, I tried "safe" image of the rescue disk
to no avail. I am stuck! Please help

TIA,
Jang

---------------------------------------
Received: (at 64976-done) by bugs.debian.org; 6 Jun 2000 21:54:58 +0000
>From karlheg@bittersweet.inetarena.com Tue Jun 06 16:54:58 2000
Return-path: <karlheg@bittersweet.inetarena.com>
Received: from bittersweet.inetarena.com [209.102.107.172] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.12 2 (Debian))
	id 12zRJK-0007LV-00; Tue, 06 Jun 2000 16:54:58 -0500
Received: by bittersweet.inetarena.com (Postfix, from userid 1000)
	id 499D122AF3A; Tue,  6 Jun 2000 14:54:56 -0700 (PDT)
Sender: karlheg@bittersweet.intra
To: jang@bigpond.com
Cc: 64976-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#64976: help - stuck in sloppy installation
References: <3934F821.17A5@bigpond.com> <8766rnfen2.fsf@bittersweet.intra> <393CB6CB.66B@bigpond.com>
X-Face: /Q}=yl}1_v7nP)xXo5XjG8+tl@=uVu7o5u6)f]zN?+<hB!K.m9:[|*p34jVN`O;:XZXVSy>/\R>qDt(t8w!-i{(y0"`jFw^uk8inzO9wXabd'CdjUWfC\GHi:6nO*YC89#-qD>Q4r%9!V"<RYJ=7D#$";q=zML5'!=wvXk^$`6FT=5CMofQX)WUKt0p:OKl.mFOXx/D
From: karlheg@bittersweet.inetarena.com (Karl M. Hegbloom)
In-Reply-To: JJJ's message of "Tue, 06 Jun 2000 18:31:07 +1000"
Mime-Version: 1.0 (generated by tm-edit 1.5)
Content-Type: text/plain; charset=US-ASCII
Date: 06 Jun 2000 14:54:55 -0700
Message-ID: <87d7lufpao.fsf@bittersweet.intra>
Lines: 36
X-Mailer: Gnus v5.6.45/XEmacs 21.2 - "Melpomene"
Delivered-To: 64976-done@bugs.debian.org


 Ok.  Good.  Closing the bug then.

>>>>> "JJJ" == JJJ  <jang@bigpond.com> writes:

    JJJ> Karl M. Hegbloom wrote:
    >> 
    >> >>>>> "JJJ" == JJJ  <jang@bigpond.com> writes:
    >> 
    JJJ> "Mount failed - This is not the Rescue Floppy. Please place the rescue
    JJJ> floppy in the first drive and try again"
    >> 
    JJJ> I cant seemed to pass this step, I tried "safe" image of the rescue disk
    JJJ> to no avail. I am stuck! Please help
    >> 
    >> Are you sure it's the "rescue" floppy that's in the drive, and not
    >> the "root" floppy?

    JJJ> Karl

    JJJ> Thanks for the E-Mail. I have solved the problem. Would you believe that
    JJJ> the BIOS setting was such that my 1.4 Meg floppy drive was read as 1.2
    JJJ> Meg.
    JJJ> It did not complain when LILO kicks in, but when it look to install the
    JJJ> base,
    JJJ> the wrong setting took its toll.

    JJJ> I look carefully at the BIOS set-up and finally changed it. I am now
    JJJ> running Debian
    JJJ> quite happily (All I need now is more disk space :) )


    JJJ> Thanks again.

    JJJ> Jang



Reply to: