[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Bricked Sheevaplug

Hi Herman,

On 28.11.2012 05:56, Herman Swartz wrote:
Hi Gerald,

Do you have info or links to instruction on how to use openocd with
Sheeva PLUG? A cfg file for PLUG would help.


I'm not at home, if you need a preconfigured configuration file or more information on how to use, feel free to ask, I will update the wiki page. ;-)



----- Original Message -----
From: DrEagle <dreagle@doukki.net>
To: Andrew M.A. Cater <amacater@galactic.demon.co.uk>;
Sent: Thursday, February 9, 2012 1:16 PM
Subject: RE: Bricked Sheevaplug


You can try to reflash uboot binary with openocd.
You need to keep reset switch while power up your plug.
You'll then have to send openocd reflash command in the next few seconds.

I'll try to give exact command and a ready to use config file later.
For now I'm still far from my computer...


----- Message d'origine -----
De: Andrew M.A. Cater <amacater@galactic.demon.co.uk>
Env: jeudi 9 février 2012 18:39
À: debian-arm@lists.debian.org
Objet: Re: Bricked Sheevaplug

On Thu, Feb 09, 2012 at 05:45:03PM +0100, DrEagle wrote:

It is really hard to brick a sheeva plug.
You always can use usb console as jtag and flash a new uboot with openocd.

I have not my notes with me to give more help for now.


----- Message d'origine -----
De: Andrew M.A. Cater <amacater@galactic.demon.co.uk>
Env: jeudi 9 février 2012 14:45
À: debian-arm@lists.debian.org
Objet: Bricked Sheevaplug

Upated to lastest DENX U-boot and went to install Debian as per Martin's excellent instructions.

Aborted the install part way through.

Now can't get back into the plug via U-boot : screen /dev/ttyUSB0 115200 isn't working.

Have one green light - serial plug, reset are facing you as the plug lies with mains on right had side, Ethernet on left: this is the right hand one of the two green LEDs opposite the SD card.

There is Ethernet activity.

Reset button has no apparent effect.

Nmap doesn't show it at least at

Any ideas?

This is the third or fourth attempt: I've another working Sheevaplug installed last week, but without serial console to this one I can't get any further.

All best


To UNSUBSCRIBE, email to debian-arm-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org Archive: http://lists.debian.org/20120209134519.GA2417@galactic.demon.co.uk

This is precisely the problem: it is _NOT_ coming up with serial
console and there's no obvious record of it on the network. I see some
activity on hard reset from
blinking lights - but I can't get any further.


Reply to: