[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: "xf86EnableIOPorts: Failed to set IOPL for I/O" again



+++ Peter Naulls [04-05-15 21:16 +0100]:
> In message <Pine.LNX.4.33.0405141349100.27366-100000@pcgl.dsa-ac.de>
>           Guennadi Liakhovetski <gl@dsa-ac.de> wrote:
> 
> > I've looked in the function, that seems to be doing the ioperm call in
> > programs/Xserver/hw/xfree86/os-support/linux/lnx_video.c:
> > 
> > #elif !defined(__mc68000__) && !defined(__sparc__) && !defined(__mips__)
> >         if (ioperm(0, 1024, 1) || iopl(3))
> >                 FatalError("xf86EnableIOPorts: Failed to set IOPL for I/O\n");
> > 
> > The ioperm(0, 1024, 1) on ARM doesn't seem to make much sense either. Ok,
> > my suspicion was right - it tries to access ISA...
> 
> ...this is one of about 10 similar changes that need to be made for
> ARM, and I have submitted to the BTS.  Wookey is working on some for
> 4.3, based upon those patches.

I did a patch which I think is right (updating a couple of peter's for 4.3).
it's here:http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=234808 

I eventually found a machine with enough space to build new debs, but I
haven't tested them yet to prove the probs are fixed. (It certainly was
broken on netwinder without it)
Here's the fixed xfree86-xserver deb:http://www.aleph1.co.uk/test/ 
That's the only affected deb isn't it peter (there are several hundred megs
more stuff that the complete build made but not publically accessible)?


Wookey
-- 
Aleph One Ltd, Bottisham, CAMBRIDGE, CB5 9BA, UK  Tel +44 (0) 1223 811679
work: http://www.aleph1.co.uk/     play: http://www.chaos.org.uk/~wookey/



Reply to: