[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#457475: marked as done (xorg: Reliably triggered screen crash on switching desktops)

Your message dated Wed, 06 Feb 2008 03:32:06 +0000
with message-id <E1JMb14-0006Lq-UK@ries.debian.org>
and subject line Bug#452372: fixed in xserver-xorg-video-intel 2:
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
Package: xorg
Version: 1:7.3+8
Severity: important

Open VLC, start movie, fullscreen it, stop movie, switch to other desktop with programs on it 
or to other full screen window on this desktop, switch back and forth at most three or four
times - usually just switching back to VLC once is enough - and the screen turns to gibberish.
All programs, including sound, appear to die, but keyboard allows me to kill X with Ctrl-Alt-Backspace.
Screen retains gibberish (stripes, repeated boxes of stuff). Restarting X by blindly typing startx
does not help. Only reboot with Ctrl-Alt-Delete works.

In case this isn't added by reportbug, I use Evilwm as my window manager (well, it's fast and small...)

>From xorg.conf:

Section "Device"
        Identifier      "Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device"
        Driver          "i810"
        BusID           "PCI:0:2:0"

Section "Monitor"
        Identifier      "AL1916"
        Option          "DPMS"

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Device          "Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device"
        Monitor         "AL1916"
        DefaultDepth    16

Oh, and switching to text mode with Ctrl-Alt-F[1-6] gives me a black screen,
No Signal" says the monitor, but switching back with Ctrl-Alt-F7 gives me the intact X session.

I'm fairly good at following instructions, so do ask me to crash and log.
I'll be glad, if I can help in any way.

I think this appeared about a month ago, end of November 07, that is.
Before that, I only had X freezing the system on about every tenth startup,
requiring me to pull the plug to restart, but that appears to have been fixed
(knock on wood).

-- System Information:
Debian Release: lenny/sid
  APT prefers unstable
  APT policy: (500, 'unstable')
Architecture: i386 (i686)

Kernel: Linux 2.6.22-2-686 (SMP w/1 CPU core)
Locale: LANG=fi_FI@euro, LC_CTYPE=fi_FI@euro (charmap=ISO-8859-15)
Shell: /bin/sh linked to /bin/bash

Versions of packages xorg depends on:
ii  gnome-terminal [x-ter 2.18.2-1           The GNOME 2 terminal emulator appl
ii  libgl1-mesa-glx [libg 7.0.2-3            A free implementation of the OpenG
ii  libglu1-mesa          7.0.2-3            The OpenGL utility library (GLU)
ii  x11-apps              7.3+1              X applications
ii  x11-session-utils     7.3+1              X session utilities
ii  x11-utils             7.3+1              X11 utilities
ii  x11-xfs-utils         7.3+1              X font server utilities
ii  x11-xkb-utils         7.3+1              X11 XKB utilities
ii  x11-xserver-utils     7.3+2              X server utilities
ii  xauth                 1:1.0.2-2          X authentication utility
ii  xfonts-100dpi         1:1.0.0-4          100 dpi fonts for X
ii  xfonts-75dpi          1:1.0.0-4          75 dpi fonts for X
ii  xfonts-base           1:1.0.0-5          standard fonts for X
ii  xfonts-scalable       1:1.0.0-6          scalable fonts for X
ii  xfonts-utils          1:1.0.1-2          X Window System font utility progr
ii  xinit                 1.0.7-1            X server initialisation tool
ii  xkb-data              1.0~cvs.20070916-1 X Keyboard Extension (XKB) configu
ii  xserver-xorg          1:7.3+8            the X.Org X server
ii  xterm [x-terminal-emu 229-1              X terminal emulator

Versions of packages xorg recommends:
ii  xorg-docs                     1:1.4-2    Miscellaneous documentation for th

-- no debconf information

--- End Message ---
--- Begin Message ---
Source: xserver-xorg-video-intel
Source-Version: 2:

We believe that the bug you reported is fixed in the latest version of
xserver-xorg-video-intel, which is due to be installed in the Debian FTP archive:

  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-i810_2.2.0.90-1_all.deb
  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-intel-dbg_2.2.0.90-1_i386.deb
  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1.diff.gz
  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1.dsc
  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1_i386.deb
  to pool/main/x/xserver-xorg-video-intel/xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90.orig.tar.gz

A summary of the changes between this version and the previous one is

Thank you for reporting the bug, which will now be closed.  If you
have further comments please address them to 452372@bugs.debian.org,
and the maintainer will reopen the bug report if appropriate.

Debian distribution maintenance software
David Nusinow <dnusinow@debian.org> (supplier of updated xserver-xorg-video-intel package)

(This message was generated automatically at their request; if you
believe that there is a problem with it please contact the archive
administrators by mailing ftpmaster@debian.org)

Hash: SHA1

Format: 1.7
Date: Tue, 05 Feb 2008 21:41:13 -0500
Source: xserver-xorg-video-intel
Binary: xserver-xorg-video-intel xserver-xorg-video-intel-dbg xserver-xorg-video-i810
Architecture: source all i386
Version: 2:
Distribution: unstable
Urgency: low
Maintainer: David Nusinow <dnusinow@debian.org>
Changed-By: David Nusinow <dnusinow@debian.org>
 xserver-xorg-video-i810 - X.Org X server -- Intel i8xx, i9xx display driver
 xserver-xorg-video-intel - X.Org X server -- Intel i8xx, i9xx display driver
 xserver-xorg-video-intel-dbg - X.Org X server -- Intel i8xx, i9xx display driver (debug symbols)
Closes: 437066 451917 452372 453374
 xserver-xorg-video-intel (2: unstable; urgency=low
   * New upstream stable branch release candidate. Fixes the following bugs:
     + server leaves pipe disabled at shutdown / vt switch ; closes: #453374
     + [855GM] need to use BIOS for mode information ; closes: #437066
     + Intel 2.2 crashes if playing a video then switching to another desktop;
       closes: #452372
     + [G33] 2.2.0 locks up X with error "First SDVO output reported failure to
       sync" ; closes: #451917
 590da6f31c853fcc330e3e3ec36a0238 1333 x11 optional xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1.dsc
 8ecffca6cedb9a661c8ea93fc74382e5 801662 x11 optional xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90.orig.tar.gz
 c3cdd17732a4cf48293ec12f12c79f3a 329894 x11 optional xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1.diff.gz
 fc6ba15eb5263f8e482ee336c59291ab 146346 oldlibs optional xserver-xorg-video-i810_2.2.0.90-1_all.deb
 d84ae319ce3ad9171d9633fb6a0f702e 319974 x11 optional xserver-xorg-video-intel_2.2.0.90-1_i386.deb
 088a3db0790d236e47d2509f6a071cda 1200488 x11 extra xserver-xorg-video-intel-dbg_2.2.0.90-1_i386.deb

Version: GnuPG v1.4.6 (GNU/Linux)


--- End Message ---

Reply to: