[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#441181: xserver-xorg-video-ati: does not detect monitor

On 15/09/2007, Michal Suchanek <hramrach@centrum.cz> wrote:
> On 14/09/2007, Brice Goglin <Brice.Goglin@ens-lyon.org> wrote:
> > Michal Suchanek wrote:
> > > Detects and throws away part of the information would be more precise.
> > > It gets the sync rates and calculates a mode that fits into these but
> > > is larger than physical size.
> > >
> > > It sort of works with 6.7.192 (in this setup it does not choose modes
> > > larger than 1280x1024, probably just accidentally) but it crashes on
> > > Radeon 9200, at least in Ubuntu.
> > >
> > > https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+bug/139210
> > >
> >
> > The problem described there looks like some lockups I have been
> > experiencing lately too. There is at least one interesting fix in
> > upstream git master for this, it helped for me. I uploaded
> > xserver-xorg-video-ati 6.7.192-4 yesterday with the current contents of
> > upstream git, please try it.
> >
> Tried to install the experimental X on a Lenny live CD. Locked up
> quite fast. Before I could report I tried it :)
> Also I do not think these new drivers really fix the problem, they
> just do not contain many of the built-in modes the old driver did.
> Would have to test to be sure, though.
Tried to add the default modes from the old driver as modelines, and
with the 6.7 from experimental it works. The driver rejects the larger
modes because they are too large for virtual size.

However, on the very system where it fixes the mode selection it
caused a lockup.

01:00.1 0380: 1002:5940 (rev 01)

Radeon 9250 (reported as Radeon 9200 PRO) rv280

Should I file a different bug about the lockups or is there one among
the zillions of Radeon bugs already?



Reply to: