[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#293160: marked as done (resolution config problem)

Your message dated Wed, 17 Jan 2007 01:06:16 +0100
with message-id <45AD6878.5090209@ens-lyon.org>
and subject line Bug#293160: resolution config problem
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
Package: installation-reports

Debian-installer-version:download sarge-i386-1.iso on Jan. 30th, 2005
uname -a: Linux virtue 2.4.27-speakup #1 Thu Aug 19 21:46:14 CEST 2004 i686 GNU/Linux
Date: Feb. 1st, 2005  0:00-2:00
Method: Burn CD from ISO image and boot by the CD.
Machine:IBM ThinkPad T40 2373-72J
Processor:Pentium M 1.5Ghz
Root Device:IDE
Root Size/partition table:
$ df
Filesystem           1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/hda1             75394816   2014512  69550412   3% /
tmpfs                   257868         0    257868   0% /dev/shm

Output of lspci and lspci -n:
$ lspci
0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 82855PM Processor to I/O Controller
(rev 03)
0000:00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 82855PM Processor to AGP Controller
(rev 03)
0000:00:1d.0 USB Controller: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM
(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
0000:00:1d.1 USB Controller: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM
(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
0000:00:1d.2 USB Controller: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM
(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
0000:00:1d.7 USB Controller: Intel Corp. 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB 2.0
EHCI Controller (rev 01)
0000:00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801 PCI Bridge (rev 81)
0000:00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801DBM LPC Interface Controller
(rev 01)
0000:00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801DBM (ICH4) Ultra ATA Storage
Controller (rev 01)
0000:00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus
Controller (rev 01)
0000:00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM
(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
0000:00:1f.6 Modem: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97
Modem Controller (rev 01)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon
Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]
0000:02:00.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1520 PC card Cardbus
Controller (rev 01)
0000:02:00.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1520 PC card Cardbus
Controller (rev 01)
0000:02:01.0 Ethernet controller: Intel Corp. 82540EP Gigabit Ethernet
Controller (Mobile) (rev 03)
0000:02:02.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5212
802.11abg NIC (rev 01)

$ lspci -n
0000:00:00.0 0600: 8086:3340 (rev 03)
0000:00:01.0 0604: 8086:3341 (rev 03)
0000:00:1d.0 0c03: 8086:24c2 (rev 01)
0000:00:1d.1 0c03: 8086:24c4 (rev 01)
0000:00:1d.2 0c03: 8086:24c7 (rev 01)
0000:00:1d.7 0c03: 8086:24cd (rev 01)
0000:00:1e.0 0604: 8086:2448 (rev 81)
0000:00:1f.0 0601: 8086:24cc (rev 01)
0000:00:1f.1 0101: 8086:24ca (rev 01)
0000:00:1f.3 0c05: 8086:24c3 (rev 01)
0000:00:1f.5 0401: 8086:24c5 (rev 01)
0000:00:1f.6 0703: 8086:24c6 (rev 01)
0000:01:00.0 0300: 1002:4c57
0000:02:00.0 0607: 104c:ac55 (rev 01)
0000:02:00.1 0607: 104c:ac55 (rev 01)
0000:02:01.0 0200: 8086:101e (rev 03)
0000:02:02.0 0200: 168c:1014 (rev 01)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:    [O]
Configure network HW:   [O]
Config network:         [O]
Detect CD:              [O]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [O]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [O]
Install boot loader:    [O]
Reboot:                 [O]

This machine can view 1024x768, and I choose vesa as VideoCard ,input
frequency of LCD(H28-96, V50-75, get this value by using KNOPPIX) at
But default resolution is set to 800x600 and /etc/X11/XF86Config-4
doesn't have 1024x768 entry at "Screen" section, only 800x600 and 640x480.
So I add 1024x768 entry as follows.
        SubSection "Display"
                Depth           24
                Modes           "1024x768" "800x600" "640x480"
After reboot, I can change resolution to 1024x768.

Thank you for amazing OS!

TOKUNAGA, Dai(dai@virtue.jp

--- End Message ---
--- Begin Message ---
Closing this bug since it is just a matter of the radeon driver in xfree
not finding the best resolution. Radeon 7500 support got improved a lot
since then, there shouldn't be any problem nowadays. If you ever
reproduce this problem, feel free to reopen.


--- End Message ---

Reply to: