[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#323490: /usr/X11R6/bin/XFree86: X-server fails to start



El miércoles, 17 de agosto de 2005 03:17, A.P.Wood escribió:

	Hello, Tony.

[...]
> Well, that just about sums it up!
>
> Note in particular, "(EE) VGA(0): Depth 16 not supported by this driver".
>
> Hardware is Jetway 830CH motherboard with SiS730S chipset,
> with integrated VGA.
> On-board VGA memory is actually set to 16MB in the BIOS.
>
> Fedora Core 2 produces perfectly good display on this system,
> at 1024x768 pixels, "millions of colours" (presumably 24-bit).
>
> Red Hat 7.2 produces usable but incorrectly positioned display,
> at 1024x768 pixels, 16-bit.
>
> Would you like any files from these systems for comparison?

	No, I think that I know what is going on. Could you please send us the output 
of "dmesg"? I guess that you do not have AGP support in your kernel, and 
maybe this is causing the sis driver not to load. Your system chooses to load 
plain vga, not sis, I do not know why.

	There is a line that puzzles me:

(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset generic found

	Please send us the requested output in order to advance towards the 
resolution of this bug.

	Best regards,


		Ender.
-- 
- Kyle, all those times I said you were a dumb, stupid Jew,
  well, I was wrong, you're not a Jew.
- Cartman, I *am* Jewish!
- There, there, don't be hard on yourself, Kyle.
		-- Cartman & Kyle (South Park).
--
Debian developer

Attachment: pgpPNaynbVZZO.pgp
Description: PGP signature


Reply to: