[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#220256: s3virge: mouse pointer frozen

retitle 220256 xserver-xfree86: [s3virge] cursor does not move on ViRGE/MX rev 6
tag 220256 + moreinfo upstream

On Tue, Nov 11, 2003 at 01:34:13PM -0500, Daniel Calvelo Aros wrote:
> Package: xserver-xfree86
> Version: 4.2.1-13
> Severity: important
> Tags: sid
> Launching X, the mouse pointer is initialized slightly offset left from
> the screen center and does not move.
> Still, X receives mouse events (clicks and movement); only the pointer
> won't move. It will even switch to different pointers, but at the same
> fixed position.
> This happens when using the s3virge driver only. The problem disappears
> on the vesa driver.
> The machine is a Compaq Armada 7800 (S3Virge/MX).
> The problem appeared suddenly today; it used to work OK. 

Can you please update your /etc/X11/XF86Config-4 as follows?

Change it from:
> Section "Device"
> 	Identifier	"Generic Video Card"
> 	Driver		"vesa"
> EndSection


Section "Device"
	Identifier	"Generic Video Card"
	Driver		"s3virge"
	Option		"SWCursor" "true"

If you do that and restart the X server, does the problem go away?

G. Branden Robinson                |      There's no trick to being a
Debian GNU/Linux                   |      humorist when you have the whole
branden@debian.org                 |      government working for you.
http://people.debian.org/~branden/ |      -- Will Rogers

Attachment: signature.asc
Description: Digital signature

Reply to: