[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#220032: marked as done (xlibs-data: [xkb] '< >' key doesn't work if XkbModel is pc104)

Your message dated Fri, 14 Nov 2003 01:42:27 -0500
with message-id <20031114064227.GT3320@deadbeast.net>
and subject line Bug#220032: Keys not working anymore
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

Received: (at submit) by bugs.debian.org; 10 Nov 2003 18:49:19 +0000
>From luca.corti@infinito.it Mon Nov 10 12:49:18 2003
Return-path: <luca.corti@infinito.it>
Received: from beta.fastwebnet.it [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1AJH6D-0006vD-00; Mon, 10 Nov 2003 12:49:17 -0600
Received: from [] ( by beta.fastwebnet.it (6.7.019)
        id 3FA22C8A0011A36C; Mon, 10 Nov 2003 19:49:16 +0100
Message-ID: <[🔎] 3FA22C8A0011A36C@beta.mail.fw> (added by postmaster@beta.fastwebnet.it)
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 7bit
From: Luca Corti <luca.corti@infinito.it>
To: Debian Bug Tracking System <submit@bugs.debian.org>
Subject: Keys not working anymore
Bcc: Luca Corti <luca.corti@infinito.it>
X-Mailer: reportbug 2.36
Date: Mon, 10 Nov 2003 19:49:22 +0100
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-6.0 required=4.0
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.53-bugs.debian.org_2003_11_9 (

Package: xlibs-data
Version: 4.3.0-0pre1v4
Severity: normal
Tags: experimental

With Xfree86 4.3.0-0pre1v4  the "<" (which shifted is ">") key on my italian keyboard> doesn't work anymore. Downgrading to 4.2.1-13 solves this.


-- System Information:
Debian Release: testing/unstable
Architecture: i386
Kernel: Linux cortez 2.6.0-test9-luca #1 Tue Nov 4 23:57:31 CET 2003 i686
Locale: LANG=en_US.UTF-8, LC_CTYPE=en_US.UTF-8

*** /etc/X11/XF86Config-4
# XF86Config-4 (XFree86 X server configuration file) generated by dexconf, the
# Debian X Configuration tool, using values from the debconf database.
# Edit this file with caution, and see the XF86Config-4 manual page.
# (Type "man XF86Config-4" at the shell prompt.)
# This file is automatically updated on xserver-xfree86 package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xfree86
# package.
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following commands as root:
#   cp /etc/X11/XF86Config-4 /etc/X11/XF86Config-4.custom
#   md5sum /etc/X11/XF86Config-4 > /var/lib/xfree86/XF86Config-4.md5sum
#   dpkg-reconfigure xserver-xfree86

Section "Files"
	FontPath	"unix/:7100"			# local font server
	# if the local font server has problems, we can fall back on these
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/Type1"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/CID"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/Speedo"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/misc"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/cyrillic"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/100dpi"
	FontPath	"/usr/lib/X11/fonts/75dpi"

Section "Module"
	Load	"bitmap"
	Load	"dbe"
	Load	"ddc"
	Load	"extmod"
	Load	"freetype"
	Load	"glx"
	Load	"int10"
	Load	"record"
	Load	"type1"
	Load	"vbe"

Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"keyboard"
	Option		"CoreKeyboard"
	Option		"XkbRules"	"xfree86"
	Option		"XkbModel"	"pc104"
	Option		"XkbLayout"	"it"

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
	Option		"CorePointer"
	Option		"Device"		"/dev/input/mice"
	Option		"Protocol"		"ImPS/2"
	Option		"ZAxisMapping"		"4 5"

Section "Device"
	Identifier	"Generic Video Card"
	Driver		"nvidia"

Section "Monitor"
	Identifier	"Generic Monitor"
	HorizSync	31.5-91.5
	VertRefresh	48-160
	Option		"DPMS"

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Device		"Generic Video Card"
	Monitor		"Generic Monitor"
	DefaultDepth	24
	SubSection "Display"
		Depth		1
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"
	SubSection "Display"
		Depth		4
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"
	SubSection "Display"
		Depth		8
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"
	SubSection "Display"
		Depth		15
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"
	SubSection "Display"
		Depth		16
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"
	SubSection "Display"
		Depth		24
		Modes		"1280x1024" "800x600" "640x480"

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		"Default Screen"
	InputDevice	"Generic Keyboard"
	InputDevice	"Configured Mouse"

Section "DRI"
	Mode	0666

Received: (at 220032-done) by bugs.debian.org; 14 Nov 2003 06:42:55 +0000
>From branden@deadbeast.net Fri Nov 14 00:42:53 2003
Return-path: <branden@deadbeast.net>
Received: from dhcp065-026-182-085.indy.rr.com (redwald.deadbeast.net) [] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1AKXf2-0001qr-00; Fri, 14 Nov 2003 00:42:28 -0600
Received: by redwald.deadbeast.net (Postfix, from userid 1000)
	id 41AD06413E; Fri, 14 Nov 2003 01:42:27 -0500 (EST)
Date: Fri, 14 Nov 2003 01:42:27 -0500
From: Branden Robinson <branden@debian.org>
To: 220032-done@bugs.debian.org, control@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#220032: Keys not working anymore
Message-ID: <20031114064227.GT3320@deadbeast.net>
References: <[🔎] 3FA22C8A0011A36C@beta.mail.fw> <[🔎] 1068493303.8588.25.camel@thor.asgaard.local>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/signed; micalg=pgp-sha1;
	protocol="application/pgp-signature"; boundary="wYXww9TlNKyqAMAe"
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <[🔎] 1068493303.8588.25.camel@thor.asgaard.local>
Mail-Copies-To: nobody
X-No-CC: I subscribe to this list; do not CC me on replies.
User-Agent: Mutt/1.5.4i
Delivered-To: 220032-done@bugs.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-5.7 required=4.0
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.53-bugs.debian.org_2003_11_13 (

Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

retitle 220032 xlibs-data: [xkb] '< >' key doesn't work if XkbModel is pc104

On Mon, Nov 10, 2003 at 08:41:43PM +0100, Michel D=E4nzer wrote:
> On Mon, 2003-11-10 at 19:49, Luca Corti wrote:
> > Package: xlibs-data
> > Version: 4.3.0-0pre1v4
> > Severity: normal
> > Tags: experimental
> >=20
> > With Xfree86 4.3.0-0pre1v4  the "<" (which shifted is ">") key on my it=
> > keyboard doesn't work anymore. Downgrading to 4.2.1-13 solves this.
> [...]
> > 	Option		"XkbModel"	"pc104"
> IIRC you may need to use "pc105" now.

Yes.  104-key PC keyboards don't have a "< >" key.

Closing this spurious report.

Thanks for the input, Michel!

G. Branden Robinson                |    I just wanted to see what it looked
Debian GNU/Linux                   |    like in a spotlight.
branden@debian.org                 |    -- Jim Morrison
http://people.debian.org/~branden/ |

Content-Type: application/pgp-signature; name="signature.asc"
Content-Description: Digital signature
Content-Disposition: inline

Version: GnuPG v1.2.3 (GNU/Linux)



Reply to: