[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Mouse disappeared after update to squeeze 6.0.1

I have done some more tests. When upgrading linux-base the pointer is still visible.

It doesn't matter using the touchpad or a mouse connected by USB. The point is, that the pointer is not visible. But by moving the mouse you can trigger the mouse over events of buttons, when klicking with the right button the context menu is opened and so on.

I only have a integrated gfx-chip from Intel in my subnotebook.
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)

At the moment I have installed xserver-xorg-video-all.
A cut of Xorg.0.log:
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 2.13.0
        Module class: X.Org Video Driver
        ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
        i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
        E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
        965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
        4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
        Sandybridge, Sandybridge, Sandybridge, Sandybridge, Sandybridge,
        Sandybridge, Sandybridge
(II) intel(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
(==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) intel(0): RGB weight 888
(==) intel(0): Default visual is TrueColor
(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 855GME
(--) intel(0): Chipset: "852GM/855GM"
(==) intel(0): Shadow buffer enabled, GPU acceleration disabled.
(**) intel(0): Tiling enabled
(**) intel(0): SwapBuffers wait enabled
(==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
(II) intel(0): Output VGA1 has no monitor section
(II) intel(0): Output LVDS1 has no monitor section
(II) intel(0): found backlight control interface /sys/class/backlight/fujitsu-laptop
(II) intel(0): Output DVI1 has no monitor section
(II) intel(0): EDID for output VGA1
(II) intel(0): EDID for output LVDS1

Am 22.03.2011 12:25, schrieb Stephen Powell:
On Tue, 22 Mar 2011 04:44:58 -0400 (EDT), Christian Estelmann wrote:
After installing all updates on the weekend the mouse pointer
disappeared. It was like the size of the pointer were set to 0px.
Klicking and moving was possible - but without seeing the pointer, it
was quite hard do know where you are.

I downgraded package for package. Now I can say, that when doing this step:
[AKTUALISIERUNG] linux-base 2.6.32-30 ->  2.6.32-31
[AKTUALISIERUNG] linux-headers-2.6.32-5-686 2.6.32-30 ->  2.6.32-31
[AKTUALISIERUNG] linux-headers-2.6.32-5-common 2.6.32-30 ->  2.6.32-31
[AKTUALISIERUNG] linux-image-2.6.32-5-686 2.6.32-30 ->  2.6.32-31
after a reboot the mouse pointer is not showed. After installing the
packages in version 2.6.32-30 it is back again.

I am using kde and kdm. But I for testing I have installed gdm and xfce
- the mouse was not visible there, too.
While starting a program, the "jumping" icon is showed and can be moved
- like nothing is wrong.

I'm not sure if this is the right list, but I thought I will try.
If you need more information just ask about it.
I cannot reproduce your problem.  I am running Wheezy with the exact same
stock Debian kernel image: linux-image-2.6.32-5-686, version 2.6.32-31,
and my mouse pointer works fine.  I am using GNOME and the nv driver.
I also have gpm installed for using the mouse in a text console.  My mouse
is a standard 2-button PS/2 mouse connected to a standard PS/2 mouse port
on the back of the machine (Intel 8042 keyboard/mouse controller chip).
What kind of mouse are you using?

Reply to: