[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: mplayer playing HD files.

On Thu, Nov 20, 2008 at 4:38 PM, x03 <x03@shango.hopto.org> wrote:
hi list!

I'm trying play a .mkv file (hd dvd file), but the sound is not synced with the image.

With mplayer i have this:

$ mplayer file.mkv
MPlayer dev-SVN-r26940
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T7300  @ 2.00GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 10)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing file.720p.HDTV.X264.mkv.
[mkv] Track ID 1: audio (A_AC3), -aid 0, -alang und
[mkv] Track ID 2: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Will play video track 2.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x720  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
SUB: Detected subtitle file format: subviewer
SUB: Read 863 subtitles.
SUB: Adjusted 73 subtitle(s).
SUB: Added subtitle file (1): ./file.srt
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
open: No such file or directory
[MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
[VO_TDFXFB] This driver only supports the 3Dfx Banshee, Voodoo3 and Voodoo 5.
                            What video card?

s3fb: Couldn't map S3 registers: Operation not permitted
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 384.0 kbit/25.00% (ratio: 48000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 1280x720 => 1280x720 Planar YV12
A:  44.2 V:  43.7 A-V:  0.490 ct:  0.000   0/  0 83%  4%  1.6% 475 0

           **** Your system is too SLOW to play this!  ****

Possible reasons, problems, workarounds:
- Most common: broken/buggy _audio_ driver
  - Try -ao sdl or use the OSS emulation of ALSA.
  - Experiment with different values for -autosync, 30 is a good start.
- Slow video output
  - Try a different -vo driver (-vo help for a list) or try -framedrop!
- Slow CPU
  - Don't try to play a big DVD/DivX on a slow CPU! Try some of the lavdopts,
    e.g. -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=1:fast:skiploopfilter=all.
- Broken file
  - Try various combinations of -nobps -ni -forceidx -mc 0.
- Slow media (NFS/SMB mounts, DVD, VCD etc)
  - Try -cache 8192.
- Are you using -cache to play a non-interleaved AVI file?
  - Try -nocache.
Read DOCS/HTML/en/video.html for tuning/speedup tips.
If none of this helps you, read DOCS/HTML/en/bugreports.html.

A:  47.4 V:  46.8 A-V:  0.610 ct:  0.000   0/  0 84%  4%  1.6% 543 0
Exiting... (Quit)

$ file file.mkv
file.mkv: Matroska data

if i try with VLC, i can even get image... :(
im running 'nvidia' driver over X11
i did some of that suggested workarounds, but with no success..

Someone have a clue about this ??
Thanks a lot

Reply to: