[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Apache2 & php5 Problem

On Mon, 20 Aug 2007, Randy Patterson wrote:

On Monday 20 August 2007 22:27, Jeff D wrote:
On Mon, 20 Aug 2007, Randy Patterson wrote:
On Monday 20 August 2007 21:52, Jose Luis Rivas Contreras wrote:
Randy Patterson wrote:
I am trying to setup a local web server on my machine to test php
projects before going live. I have installed apache2, php5 and mysql
using aptitude and apache and mysql seem to be working fine. I try to
load a test page in a browser;


The file contains a test message between header tags <h1></h1> and
below that a php script line that just prints another test message with
the 'print' command. The browser displays the first HTML message but
not the message from the php script line. There are no errors messages.
Is there some configuration that needs to take place after installing
php5 with aptitude?


Did you installed libapache2-mod-php5? That should do all your work...

Yes, I did installed that.


did you do:
a2enmod php5
/etc/init.d/apache2 restart

I get the following error message trying to run that command;

This module does not exist!

aptitude show a2enmod


E: Unable to locate package a2enmod


you'll have to run that as root or sudo /usr/sbin/a2enmod as a normal user. If you run it with no arguments, it will bring up a list of modules that are able to be enabled.

8 out of 10 Owners who Expressed a Preference said Their Cats Preferred Techno.

Reply to: