[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Etch hangs on startup at: waiting on root file system ?



On Tue, 2006-05-16 at 10:24 +1000, mustard lee wrote:
> lostson wrote:
> 
> >On Mon, 2006-05-15 at 21:02 +1000, mustard lee wrote:
> >  
> >
> >>I put together a brand new Etch install today, which was working 
> >>flawlessly for the first few boots.  I think  I may have done an apt-get 
> >>upgrade prior to the last reboot and now its hanging on the startup with 
> >>the message 'waiting on root file system'.  If I try recovery mode, its 
> >>the same.  I've also tried noapic, nolapic, with no effect.  Has anyone 
> >>heard of this error recently?  I'm not at the computer atm, or I would 
> >>put in some more details like the kernel version.  The best I can say is 
> >>it is the most current 'testing' 486 kernel, as I installed an updated 
> >>all this today.  I suspect its something like 2.6.15.?-486.  Any ideas 
> >>or comments would be appreciated.
> >>
> >>Chris L.
> >>
> >>
> >>    
> >>
> > I had this problem as well. When you do an upgrade make sure to upgrade
> >udev as well. Initramfs-tools is the package that screws things up.
> >Personally I think it should pull in udev as well, but it doesnt. So be
> >sure to upgrade udev and it will eliminate this problem.
> >
> >LostSon
> >
> >
> >  
> >
> Thanks for the input on that.  Googling around, I had started to think 
> the problem was initramfs-tools related, but I hadn't found a specific 
> course of action.  I've been trying to think of how I'm going to get 
> into the system to fix it.  I suppose the only way is to chroot in, and 
> upgrade udev that way? Would that be correct?
> 
> Chris L.

 chroot would be the easiest yes.

 LostSon
> 
> 



Reply to: