[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

PSC 2350 and hpoj with SID ...



Hello,

I have a serious trouble to make running hpoj with my PSC 2350 ...

I'm using a Debian in SID ... with a hand made kernel 2.6.13.1

I have connected the printer in USB ...

less /proc/bus/usb/devices :
T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  4 Spd=12  MxCh= 0
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=03f0 ProdID=4911 Rev= 1.00
S:  Manufacturer=HP
S:  Product=PSC 2350 series
S:  SerialNumber=HU47TBR17TKJ
C:* #Ifs= 4 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=  2mA
I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=cc Prot=00 Driver=(none)
E:  Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=82(I) Atr=03(Int.) MxPS=   8 Ivl=10ms
I:  If#= 1 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=07(print) Sub=01 Prot=02 Driver=usblp
E:  Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=84(I) Atr=03(Int.) MxPS=   8 Ivl=10ms
I:  If#= 2 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff Driver=(none)
E:  Ad=05(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS=   8 Ivl=10ms
I:  If#= 2 Alt= 1 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=d4 Prot=00 Driver=(none)
E:  Ad=05(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS=   8 Ivl=10ms
I:  If#= 3 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E:  Ad=07(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=87(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms

So it seems that the usblp and usb-storage are here ...

But :
ptal-init setup give me alway this answer ...

Probe for USB-connected devices ([y]/n)?

Probing "/dev/usb/lp0"...
    *** Found "PSC 2350 series" but failed to communicate with it!
    *** Elapsed time for this attempt was 0 second(s).
    *** Check syslog file for ptal-mlcd error messages.
    *** See hpoj documentation for troubleshooting information.

I haven't find any solution in the documentation ...
For your information I'm printing perfectly on my printer using CUPS with this 
configuration :
# Printer configuration file for CUPS v1.1.23
# Written by cupsd on dim 18 déc 2005 03:22:43 CET
<DefaultPrinter HP_PSC2350>
Info Imprimante Jet d'encre couleur
Location Bureau Hervé
DeviceURI usb://5740?serial=HU47TBR17TKJ
State Idle
Accepting Yes
JobSheets none none
QuotaPeriod 0
PageLimit 0
KLimit 0
</Printer>

So what can I do to make hpoj running ?? I want to use xsane for scanning ... 
and I haven't found any solution ... thanks per advance ...

Regards,
-- 
Hervé Piedvache



Reply to: