[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

RE: Initrd modules

That's doesn't seem to be it... I came a little further since I've send
this mail. The mounting didn't go the way it should, so I'm trying romfs
instead of cramfs now, first try didn't work out. 

BTW. I'm using 2.4.22

-----Original Message-----
From: Shaul Karl [mailto:shaulk@actcom.net.il] 
Sent: 17 October 2003 15:56
To: Ron Rademaker
Cc: debian-user@lists.debian.org
Subject: Re: Initrd modules

On Fri, Oct 17, 2003 at 11:22:22AM +0200, Ron Rademaker wrote:
> Hello,
> I've created a cramsfs initrd image and while booting the kernel says 
> it's loaded okay. I've set the modules to all in mkinitrd.conf and 
> just to be sure I've added the following modules to the modules file: 
> scsi_mod, sd_mod and pdc-ultra (what seems to be the correct driver 
> for my Promise 20378 RAID controller... It recognised my controller 
> when using modprobe). I removed my hd's from their ordinary IDE 
> connectors and attached them to the RAID controller (master has 
> complete debian installation, slave is unpartitioned) and rebooted. 
> However the kernel doesn't seem to modprobe the modules before trying 
> to mount the root filesystem... And therefore panics :( Any ideas on 
> how to fix this?
> Thank,
> Ron
> PS. I'm not on the list so could you please cc any replies to me?

  You might try adding these modules to /etc/modules, and perhaps to
have related files in /etc/modprobe.d (assuming this is a 2.6 kernel).

    Shaul Karl,    shaulk @ actcom . net . il

Reply to: