[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

sendmail just queueing everything


On my (home) box, I seem to to have a problem with sendmail: it just 
 queues everything until I start a queue-run manually, then everything 
 goes out as expected.

Eg I send a mail at 01:18, and at 01:52 it's still in the queue, no 
 problems mentioned. Connectivity was there all the time (I know, since 
 I was ssh'ed into smart.host all the time and did stuff there).

:) waldner@fsck->~ $ mailq -v
MSP Queue status...
/var/spool/mqueue-client is empty
                Total requests: 0
MTA Queue status...
                /var/spool/mqueue (2 requests)
-----Q-ID----- --Size-- -Priority- ---Q-Time--- --------Sender/Recipient--------
gBO0IpOB032162     1609      30832 Dec 24 01:18 <me@home>
gBO0qDOB001737     1261      31178 Dec 24 01:52 <me@home>

:) waldner@fsck->~ $ sudo runq -v 
Running the MSP queue...
Running the MTA queues...

Running /var/spool/mqueue/gBO0IpOB032162 (sequence 1 of 2)
<some@where>... Connecting to smart.host. via relay...
<and so on>

The log, actual delivery via hand-initiated runq:
:) waldner@fsck->~ $ sudo grep gBO0IpOB032162 /var/log/mail/mail.log
Dec 24 01:18:52 localhost sm-mta[32162]: gBO0IpOB032162: from=<me@home>,
 size=2441, class=0, nrcpts=1, msgid=<200212240018.gBO0Ipav032161@home>,
 proto=ESMTP, daemon=MSA, relay=localhost []
Dec 24 01:18:52 localhost sendmail[32161]: gBO0Ipav032161: to=some@where,
 ctladdr=waldner (1000/1000), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01,
 mailer=relay, pri=30570, relay=[] [], dsn=2.0.0,
 stat=Sent (gBO0IpOB032162 Message accepted for delivery)
Dec 24 01:54:46 localhost sm-mta-queue[1805]: gBO0IpOB032162:
 to=<some@where>, ctladdr=<waldner@home> (1000/1000), delay=00:35:54,
 xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=120832, relay=smart.host.
 [i.p.a.d], dsn=2.0.0, stat=Sent (gBO0skBh032423 Message accepted for delivery)

And yes, smart.host was responsive and accepting mail all the time 
 (lots of mail initiated from other hosts in that timeframe).

sendmail at both home and smart.host is 8.12.3-4.

Any ideas/hints/flames?

/ Ing. Robert Waldner | Security Engineer |  CoreTec IT-Security  \
\   <rw@coretec.at>   | T +43 1 503 72 73 | F +43 1 503 72 73 x99 /

Attachment: signature.ng
Description: PGP signature

Reply to: