[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Sometimes sound problem >> SOLVED



--- Nuhn Yobiznez <exxcomm@rocketmail.com> wrote:
> Hi all,
> 
>    My problem seems to be that when I ran dselect
> last
> week on my testing (home) box last week from testing
> (please, no flames. I admit that I know what i have
> done and that I play in dangerous waters), after a
> reboot I lost SOME sound. 
>    By that I mean that most applications (xmms,
> gnome,
> pan, xgalaga, q3demo, etc.) where I enjoyed sound
> before, now either hang on sound initialization
> (I.E.
> q3demo, xmms) or report "/dev/dsp device or resource
> busy".
>    I know that my 2.4.2 kernel is configured
> correctly.
> 
> ra kernel: es1371: version v0.27 time 21:26:58 Mar 
> 2
> 2001
> ra kernel: es1371: found chip, vendor id 0x1274
> device
> id 0x1371 revision 0x07
> ra kernel: es1371: found es1371 rev 7 at io 0x7000
> irq
> 19
> ra kernel: es1371: features: joystick 0x0
> ra kernel: ac97_codec: AC97 Audio codec, id:
> 0x8384:0x7608 (SigmaTel STAC9708)
> 
> and that I have sound in some games like armagetron
> and xtuxracer (which i BELIEVE use libsdl for sound
> access) but not in other applications. 
>     A listing of devices is as follows:
> 
> ra:/dev# l audio
> lrwxrwxrwx    1 root     audio           11 Mar  8
> 01:18 audio -> /dev/audio0
> 
> ra:/dev# l dsp
> lrwxrwxrwx    1 root     audio            9 Mar  8
> 01:18 dsp -> /dev/dsp0
> 
> lrwxrwxrwx    1 root     audio           12 Mar  8
> 01:25 snd -> /proc/es1371
> 
> ra:/dev# l dsp0
> crw-rw-rw-    1 root     audio     14,   3 Mar  8
> 01:18 dsp0
> 
> ra:/dev# l audio0
> crw-rw----    1 root     audio     14,   4 Mar  8
> 01:18 audio0
> 
>     es1371 is built directly into the kernel as per
> the default make as is soundcore. 
>     I have tried to track this down for a week now
> and
> have had no progress from pouring over the FM in all
> sound related areas. In following the list I see
> that
> this is not a problem others have run into either.
>     The only other "fallout" from this testing
> update
> is that the "home" and "end" keys no longer seem to
> work as expected (they produce a tilde ~ character
> now) in a Eterm or in the console (I HAVE seen alot
> of
> console updating in the last week) but I expect that
> it is a work in progress and will be fixed soon.
>     That I can live with but the absence of xmms I
> cannot endure too much longer. Please help!!!
>     Any assistance will be GREATLY appreciated and
> rewarded (in the way of FTP access to my library as
> well as my never ending esteem!)!!!
> 
>     Thank you for your time.
> 
> 
> 
> =====
> Regards-   Tim Stetson  Whiskey Sour     Nuhn O.
> Yobiznez
> 
> 		Licq # 14373626
>   
>    Why?.........Why not?..............Why not try?
> 
>           The rule of an inquisitive mind.


O.K......
    I'm embarrassed. After rebooting so i could
re-read ALL the msgs of startup I noticed the yiff
sound server being initialized. After killing (terming
actually) that I have sound in all the regular places.
Sorry to inconvenience the list w/ "noise".


=====
Regards-   Tim Stetson  Whiskey Sour     Nuhn O. Yobiznez

		Licq # 14373626
  
   Why?.........Why not?..............Why not try?

          The rule of an inquisitive mind.

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Yahoo! Auctions - Buy the things you want at great prices.
http://auctions.yahoo.com/



Reply to: