[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Problems with qvwm



Hi all,

Has anyone gotten qvwm working?

I have been trying to get it working from source or rpm
since July with no success.  When I saw that we now have 
a .deb, I thought I would have better luck, but it's the
same as the last time I compiled it myself.

Here's what the problems are:

- if I have just "qvwm" in my .xsession, then x starts 
and all I get is the basic X grey background with a mouse 
cursor.  Meanwhile, qvwm is repeatedly spawning xbiff,
xeyes and xload.  After a minute the X server crashes.

- if I have "qvwm -n" in my .xsession, that solves the 
infinite spawning problem, but the rest is the same - 
no window manager then X crashes.

Qvwm apparently is running in debug mode, as I get some
gdm output when the server crashes.  Here it is:

0x402a835e in select () from /lib/libc.so.6
(gdb) #0  0x402a835e in select () from /lib/libc.so.6
#1  0xbffff024 in ?? ()
#2  0x804d79b in XMapRaised ()
#3  0x40230ff8 in sigaction () from /lib/libc.so.6
#4  0x4019b674 in _XwcDefaultDrawImageString () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#5  0x4019b76b in _XwcDefaultDrawImageString () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#6  0x4019bb75 in _XwcDefaultDrawImageString () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#7  0x4019bf3b in _XwcDefaultDrawImageString () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#8  0x4019c379 in destroy_fontdata () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#9  0x4015a115 in XCreateOC () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#10 0x401596b5 in XCreateFontSet () from /usr/X11R6/lib/libX11.so.6
#11 0x8062925 in XMapRaised ()
#12 0x806208b in XMapRaised ()
#13 0x805f417 in XMapRaised ()
#14 0x8060ecd in XMapRaised ()
#15 0x804c105 in XMapRaised ()
#16 0x4022b2c2 in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
(gdb) Detaching from program: /usr/bin/X11/qvwm, process 2972

Any help would be greatly appreciated!

Thanks,
Steve Stancliff


Reply to: