[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Streaming filmer mmJag kör en en debian server där jag har min musik o film. Sen har jag moddade (chippade) xboxar som kör XBMC (http://www.xboxmediacenter.com/) alternativt kan du köra med en omoddad XBox360 och använda uShare som en media server.

Dessa lösningar är också rätt lätta att sätta upp. Dock får man ingen PVR funktionalitet som man kan få med myth.


Janek Hellqvist wrote:
consiglieri skrev:
Sitter och funderar på hur man skall göra för att använda en maskin i nätverket hemma där filmer finns sparade och som kan spelas upp på andra enheter i nätverket. Det är väl det som menas med att man streamar film? Är öht lite förvirrad när det gäller "home theater" pc osv. vad jag skulle vilja är att filmer låg lagrade på en hårddisk i nätverket och att andra maskiner kan spela upp dessa filmer via nätverket men inte nödvändigtvis "ladda ner" filerna.
Är detta öht möjligt eller är jag bara totalt okunnig.
En ide jag har är att man t.ex lagrar kabel-tv program på en hårddisk och att dessa program sen kan kommas åt via nätverket.

MythTV klarar allt detta galant, man har en backendmaskin med ett eller flera TV-kort och mycket hårddisk. Sedan kan man ha hårddisklösa frontendmaskiner i olika rum som är kopplade till var sin TV, dessa kan spela upp allt som finns på backendmaskinen.

Jag har använt MythTV sedan 2003 och är mycket nöjd. Det är lite meckigt att få igång den första gången, men sen rullar det på utan problem...

http://www.mythtv.org

Reply to: