[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

(deb-cat) Historial d'activitat de MicrosoftJugant amb còpies de seguretat de disc (sector a sector), acabo de descobrir quelcom ben interessant amb el navegador Microsoft Edge:

Resulta que l'activitat del navegador no s'emmagatzema necessàriament al navegador, sinó a l'empresa Microsoft. Aleshores, ja pots eliminar el què vulguis que Microsoft, molt amablement, manté l'historial (per exemple de cerca) del navegador.

No cal que registris el producte, ni que iniciïs sessió amb dades identificatives. La teva identitat la basen en la teva instància (instal·lació) de programari.

Al navegador li pots dir que vols esborrar l'historial, i fins i tot que no vols suggerències per adreces ni cerques. Microsoft, molt amablement, t'informa que si t'arrepenteixes d'això, pots recuperar l'historial i tot plegat al centre de «privacitat» de l'empresa.

Haig d'imaginar que tot el programari que no sigui lliure fa el mateix: Passa a ser un SaaS com a apèndix de l'empresa. I als telèfons mòbils ja és difícil distingir el programari per cap llicència. És un concepte que han fet obsolet.

El què més em molesta en el mateix context, és que les empreses s'amaguin rere el terme «núvol» de manera que, estenent-se aquesta paraula entre la població, molta gent no percep que a la xarxa hi ha «llocs» i «entitats» i no res més.

--

Narcis Garcia

__________
I'm using this dedicated address because personal addresses aren't masked enough at this mail public archive. Public archive administrator should fix this against automated addresses collectors.


Reply to: