[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#440096: marked as done (KDM/GDM/XDM - unable to log in)

Your message dated Sun, 14 Mar 2010 12:45:24 -0400
with message-id <9f694b821003140945g5755ccfv45b6861e5190cee6@mail.gmail.com>
and subject line Re: Bug#440096: About bug # 440096 in Debian BTS
has caused the Debian Bug report #440096,
regarding KDM/GDM/XDM - unable to log in
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact owner@bugs.debian.org

440096: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=440096
Debian Bug Tracking System
Contact owner@bugs.debian.org with problems
--- Begin Message ---
Package: kdm
Version:  4:3.5.7-2+b1

As the following applies to GDM and XDM also the package that I'm
reporting might be wrong but I don't know a better package to report
this against.

I'm running Debian unstable and I'm unable to log in from the KDM
after a dist-upgrade (has happened to 2 PC's already).

When I type in my username and password i get "Login Failed". I check
/var/log/auth.log and see:

Aug 28 21:27:34 black kdm: :0[8423]: pam_unix(kdm:auth):
authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty=:0 ruser= rhost=
Aug 28 21:29:19 black kdm: :0[8647]: pam_unix(kdm:auth): check pass;
user unknown

So the log has only got my user=myusername correct. As uid is 0 then i
guess no wonder he cannot find the user myusername with that uid.

I've --reinstalled kdm, libpam-modules, libpam-runtime, libpam0g. I've
also checked that I'm not missing anything from xorg or kde by trying
to install the metapackages xorg and kde. Have not found anything

Other versions that might be of interest:
ii  libpam0g
ii  libpam-runtime
ii  libpam-modules


--- End Message ---
--- Begin Message ---
closing this report

2010/3/14 Toomas Römer <toomasr@gmail.com>:
> Hi Olivier,
> can be closed. Boiled down to some sort of locale setting and all my
> input in kdm defaulted to some weird charset (Ethiopian if I recall
> correctly) and my login info that I filled ended up mangled.
> --
> Toomas
> http://spotthenerd.com
> On Sun, Mar 14, 2010 at 6:26 PM, Olivier Vitrat <ovit.debian@gmail.com> wrote:
>> Hello
>> You've reported the following bug in Debian BTS:
>> http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=440096
>> Are you able to reproduce it with a recent version of the package ?
>> (which version ?)
>> If not, can we close this old bug report ?
>> Thanks
>> Olivier

--- End Message ---

Reply to: