[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#318908: hplip: scanimage gives sane_start: Device busy

Package: hplip
Version: 0.9.3-3
Severity: normal

I'm using a HP Photosmart 2710 connection on a wireless network.  I
can scan fine if I give the URI manually to xsane (not sure how to
have it find the scanner automatically -- putting an entry in
/etc/sane.d/net.conf didn't work -- but I can live with giving it

$ xsane 'hpaio:/net/Photosmart_2700_series?ip='

When I use scanimage to scan on the command line, no luck:

$ scanimage -T -d 'hpaio:/net/Photosmart_2700_series?ip='
scanimage: sane_start: Device busy

Actually, once in a while it works but I cannot reproduce the
solution.  Once I ran xsane and then quit from it, and scanimage
worked.  Another time I commented out the hp* lines from
/etc/sane.d/dll.conf (following a suggestion for a similar problem
with a Canon scanner), and scanimage worked.  But repeating the method
never worked.

-- System Information:
Debian Release: testing/unstable
  APT prefers testing
  APT policy: (990, 'testing'), (500, 'unstable')
Architecture: i386 (i686)
Shell:  /bin/sh linked to /bin/bash
Kernel: Linux
Locale: LANG=en_US, LC_CTYPE=en_US (charmap=ISO-8859-1)

Versions of packages hplip depends on:
ii  hplip-base                    0.9.3-3    HP Linux Printing and Imaging Syst
ii  python                        2.3.5-2    An interactive high-level object-o
ii  python-qt3                    3.13-4     Qt3 bindings for Python (default v

-- no debconf information

Reply to: