[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Bug#260763: [powerpc] Problems with logical volume setup during installation

On Thu, Jan 06, 2005 at 10:32:57PM -0800, Shyamal Prasad wrote:
> I was using d-i daily build for powerpc (Jan 4, 2005) to install on an
> Apple Dual G5 (PowerMac7,3).
> I find that the LVM menu items in the installer do not work in a
> manner very similar to what is described in this bug report (though
> this report is for a x86 machine). 
> Basically I cannot create physical volumes (using expert- too) via the
> menus, and the LV menus then clearly do not work. It seems that the
> options described in the latest installation guide (, to use a
> partition as a PV for LVM) just do not show up!

When I was installing my ibook last year, lvm did not work from the
menue, because (as I was told) partman does not yet have support for
it. So if you feel confident in programming, I guess support for this
hin partman is more than welcome. I don't know if there has been any
work on this since then, though.

On the other hand, I was able to use the shell, create the volume
group and the logical volumes. Back in the installer I could then
format, mount and install onto them; also a later installer run onto a
second partition detected the lvm as well.



Helge Kreutzmann, Dipl.-Phys.               Helge.Kreutzmann@itp.uni-hannover.de
                       gpg signed mail preferred 
    64bit GNU powered                  http://www.itp.uni-hannover.de/~kreutzm
       Help keep free software "libre": http://www.freepatents.org/

Attachment: pgpPGD1yTjp8h.pgp
Description: PGP signature

Reply to: