[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: XFBDev problem

On Wed, 11 Oct 2000, Michael Schmitz wrote:

> > > With a self compiled X 4.01 from Ani's sources, X is rock solid on my
> > > Lombard (15 bpp, 24 bpp, you name it). With 2.2.17pre, 2.2.18pre (BenH
> > > rsync) or 2.4.0-test9 (Paul's rsync). What am I doing wrong? 
> > > 
> > If you find out, please let me know! 
> Maybe it's because I test XF4 on a LinuxPPC system ... Not Debian. 
Well, so do I... to be completely precise, most of the system is 
MkLinux pre-R1. 

> > I didn't compile the whole package myself, only Ani's ati driver, the
> > rest was installed from rpm (yeah, making this more appropriate for 
> Make sure the rpm was for 4.01 not 4.0 - 4.01 drivers don't mix with 4.0 X
> servers.
Yes, it's the 4.0.1-0.36a build from Franz Sirl. I just managed to clear 
200MB of disk space for the build and reinstall from source. Same symptoms 
so far, but then I did some more experimenting and it turned out that it
rather seems to be an application-specific problem:

Under Window Maker, XF4 crashes frequently. Same w/ gnome and any wm. 
AfterStep, Blackbox and Enlightenment by themselves are stable, FVWM and
Sawmill probably as well.
Furthermore, the crashes under wmaker seem actually to be caused by one of
the dockable applets. I've shut off wmload, wmcpu and friends, and currently
three X sessions are running on my Lombard (as, e and wmaker), for 1-5
hours now including some heavy use of mtvp and GL animations.

I'll try to single out the culprit among the wmaker applets, maybe a 
recompile of the app will fix it.


Reply to: