[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#431592: openoffice.org: fails to build with num-cpus>1

Package: openoffice.org
Version: 2.2.1-4


I'm doing regular archive rebuilds of all packages in Debian, for QA
purposes. openoffice.org is a problem for me, since it's the package
that takes the longest time to build: I'm building on a computer grid,
and it takes about 10h on 50 nodes to build all packages, just because
openoffice.org takes 10h. If openoffice.org built in 6 hours, I could
use ~85 nodes, and build all debian packages in 6 hours.

So I'm trying to use DEB_BUILD_OPTS="max-cpus=n" (i'm building on
quad-cores), but this fails with n>1.

With max-cpus=2, I get a failure in the 'lingucomponent' project:

1 module(s): 
need(s) to be rebuilt


ERROR: error 65280 occurred while making /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-build/build/OOF680_m18/javaunohelper/com/sun/star/comp/juhtest

Attention: if you build and deliver the above module(s) you may prolongue your the build issuing command "build --from javaunohelper"

make[1]: *** [stamp/build] Error 1

With max-cpus=4,6,8, I get a failure in the 'smoketestoo_native' project:

... analyzing files with flag ARCHIVE ...
checkdir:  cannot create extraction directory: /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-build/build/OOF680_m18/instsetoo_native/util/OpenOffice//zip/438f714bb87e3bd3ffc327f45258c4ec/en-US

ERROR: ERROR: Systemcall: unzip -o -q /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-build/build/OOF680_m18/solver/680/unxlngi6.pro/pck/wordbook.zip -d /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-buil

in function: resolving_archive_flag

ERROR: Saved logfile: /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-build/build/OOF680_m18/instsetoo_native/util/OpenOffice//logging/438f714bb87e3bd3ffc327f45258c4ec/log_OOF680__438f714bb87e3b
... cleaning the output tree ...
... removing directory /build/user/openoffice.org-2.2.1/ooo-build/build/OOF680_m18/instsetoo_native/util/OpenOffice//zip/438f714bb87e3bd3ffc327f45258c4ec ...
Tue Jul  3 16:50:37 2007 (00:08 min.)
Failed to install:  at ./ooinstall line 129.
make[1]: *** [install] Error 1

All the logs are available on http://people.debian.org/~lucas/logs/2007/07/03/

Thank you,
| Lucas Nussbaum
| lucas@lucas-nussbaum.net   http://www.lucas-nussbaum.net/ |
| jabber: lucas@nussbaum.fr             GPG: 1024D/023B3F4F |

Reply to: