[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#190008: all panels, menus, and messages unreadable

Le mardi 22 avril 2003 à 02:54:04 +0200, Chris Halls écrivait:
> On Mon, Apr 21, 2003 at 10:03:18PM +0900, Tomohiro KUBOTA wrote:
> > I installed openoffice.org and Japanese localization package
> > (openoffice.org-l10n-ja).  Almost all texts in Openoffice.org's
> > installation panel and other panels, menus, and messages are
> > written in "?" and unreadable.
> > 
> > Please see the following image and it would be clear.
> > 
> > http://www.debian.or.jp/~kubota/mojibake/openoffice.png
> That looks like you tried to run setup manually.  Please let the wrapper do
> the work for you: run 'openoffice' instead.
> There are extra instructions in
> /usr/share/doc/openoffice.org/README.japanese, did you look at those?

Some time ago, I had to setup a chinese version. I had the same problem
and I didnt try to setup manually.
Chris, are you sure the instructions in README.japanese deals with the
UI language?
What I did was the following:
 1/ install  openoffice.org-l10n-en and openoffice.org-l10n-zh-cn
 2/ start openoffice with the C locale (LANG=C openoffice). That's why
 you need -en locale.
 3/ change the UI font this way:
 (see http://www.openoffice.org/FAQs/fontguide.html#8 )
  Tools -> Options -> OpenOffice.org -> Font Replacement
  Check the "Apply Replacement Table" check box.
  Replace the font "Andale Sans UI" with a font with chinese characters
 4/ Quit openoffice
 5/ restart openoffice with the good LANG value

And of course, you need to install fonts separately.
In an ideal world, this should be done automagically with the openoffice
wrapper script. But I don't know how.


Reply to: