[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: ATI M9 DRM issues,

I'm not the expert, but let me ask you did you compile AGP modul in your 
kernel? Another thing, my understanding is that radeonfb doesn't have to do 
anything with X, it just provides graphics for the console. For 3-d 
acceleration you need to compile ATI Radeon driver under Character Devices -> 
DRM 4.1 Drivers in your kernel. By the way I have the same card, kernel and X 
version, and everything works fine for me. If you want I'll send you my 
config files.


If you figure out how to change fb resolution please let me know ;-).

On September 4, 2003 10:54, Aaron Van Couwenberghe wrote:
> Hi all!
> I've managed to get my ATI Mobility Radeon 9000 to work great under X
> finally - after a good deal of tweaking, of course. the 2.4.22 radeonfb
> driver likes my card, the ati driver from X 4.3.0 works - I installed of
> course the radeon DRM driver (radeon-20030901-linux.i386.tar -- DRI
> project CVS snap).
> I'm using Daniel Stone's XF 4.3.0 packages -- these are of course built
> on woody and I'm running Sarge, but I can't imagine this causing any
> problems. I will rebuild locally to be sure but I honestly doubt this
> will solve anything.
> Now on to the issue: When I startx, any time I have Option "UseFBDev"
> "true" in my device section, I get this wierd error message about not
> being able to probe the VGA bios in PCI space. odd. And the server dies.
> If I turn off the use of the framebuffer, my server starts great, and
> it's fully 2d accelerated. fairly easy to tell by running aviplay - it
> renders fast and uses almost no CPU time. However, glxinfo reports
> "direct rendering: No" and any 3d applications run slow as molasses.
> I don't know a whole lot about X, but is turning off the FBDev nuking my
> 3d accel, or something else? And if that's it, how do I fix this probing
> problem? XF86Config-4, startx output, and the error logfile are attached
> below.
> Also I have this wierd thing happening - when i exit X my framebuffer
> resolution doesn't change -- and I get a whole bunch of tiled (640x480?)
> consoles on a 1600x1200 display. Bit difficult to see :P. How do i
> change a fbdev's resolution?
> Thanks in advance!
> -Aaron Van Couwenberghe
> PS note of course the only line different in my alternate XF86Config is
> to replace "false" with "true" in the "UseFBDev" line of my device
> section.

Reply to: