[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

PCMCIA Abocom Card trouble



hello :)

trying to get an Abocom FE-2500-MX working
specs: http://www.w-linx.com.tw/products/pcmcia/cardbus.htm

tuxmobil says they are supported:
http://tuxmobil.org/pcmcia_ci10333.html

running debian woody pcmcia-cs version  3.1.33-6woody1
loads without any trouble an d-link 650 wlan card,
but i have no success with aboves card.

# cardctl status
Socket 0:
  3.3V CardBus card
  function 0: [ready]

# cardctl ident
Socket 0:
  product info: "CardBus", "Fast Ethernet", "V1.0", ""
  manfid: 0x13d1, 0xab02
  function: 6 (network)

# lspci -v -s 2:
02:00.0 Ethernet controller: Abocom Systems Inc: Unknown device ab08 (rev
11)
        Subsystem: Abocom Systems Inc: Unknown device ab08
	Flags: medium devsel, IRQ 11
	I/O ports at 4000 [size=256]
	Memory at 20000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
	Expansion ROM at 1fc00000 [size=128K]
	Capabilities: [c0] Power Management version 2

syslog when putting the card in:
Jul 29 16:09:31 sputnik cardmgr[1296]: socket 0: CardBus hotplug device
Jul 29 16:09:31 sputnik /etc/hotplug/pci.agent: ... no modules for PCI
slot 02:00.0
and out:
Jul 29 16:09:24 sputnik /etc/hotplug/pci.agent: PCI remove event not
supported

    
i've tried to add to /etc/pcmcia/config.opt
card "Abocom FE-2500-MX"
#   version "CardBus", "Fast Ethernet", "V1.0", ""
  manfid: 0x13d1, 0xab02
    bind "xircom_tulip_cb"
 
"I have this listed as an ADMtek chip in a card manufactured Abocom."
donald becker ->
http://www.tux.org/hypermail/linux-tulip/2003-Mar/0006.html

#  grep PCMCIA /boot/config-2.4.21.030729

# PCMCIA/CardBus support
CONFIG_PCMCIA=y
# CONFIG_PARPORT_PC_PCMCIA is not set
# CONFIG_PHONE_IXJ_PCMCIA is not set
# PCMCIA SCSI adapter support
# CONFIG_SCSI_PCMCIA is not set
CONFIG_PCMCIA_HERMES=m
# PCMCIA network device support
CONFIG_NET_PCMCIA=y
# CONFIG_PCMCIA_3C589 is not set
# CONFIG_PCMCIA_3C574 is not set
# CONFIG_PCMCIA_FMVJ18X is not set
CONFIG_PCMCIA_PCNET=m
# CONFIG_PCMCIA_AXNET is not set
# CONFIG_PCMCIA_NMCLAN is not set
# CONFIG_PCMCIA_SMC91C92 is not set
CONFIG_PCMCIA_XIRC2PS=m
# CONFIG_PCMCIA_IBMTR is not set
CONFIG_PCMCIA_XIRCOM=m
CONFIG_PCMCIA_XIRTULIP=m
# CONFIG_NET_PCMCIA_RADIO is not set
# PCMCIA character devices
CONFIG_PCMCIA_SERIAL_CS=m

with my working dwl-650 syslog says:
Jul 29 15:51:07 sputnik cardmgr[1296]: socket 0: D-Link DWL-650
Jul 29 15:51:07 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe hermes'
Jul 29 15:51:07 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe orinoco'
Jul 29 15:51:07 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe orinoco_cs'
Jul 29 15:51:08 sputnik /etc/hotplug/net.agent: invoke ifup eth1
Jul 29 15:51:08 sputnik cardmgr[1296]: executing: './network start eth1'
Jul 29 15:55:49 sputnik cardmgr[1296]: executing: './network stop eth1'
Jul 29 15:55:49 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe -r orinoco_cs'
Jul 29 15:55:50 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe -r orinoco'
Jul 29 15:55:50 sputnik cardmgr[1296]: executing: 'modprobe -r hermes'
Jul 29 15:55:50 sputnik /etc/hotplug/net.agent: invoke ifdown eth1


thx for help || pointers, would like to get this card working,
a++ maks

Attachment: pgpzYdj1q_8xU.pgp
Description: PGP signature


Reply to: