[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

My X works now, but ...


I installed the newest XFree86 4.0.1, and now it works. But there are
still some problems.

1) After start up the X, I always get a unreadable colorful screen. I
have to use ctrl-alt-+ to switch to 800x600 or 640x480 mode. I don't
know where this colorful screen comes from, since I only have 800x600
and 640x480 in my XF86Config file. 

2) After start xdm, I can't login using a normal user account. Only root
is ok. If I login as others, it will give me that colorful screen. And I
have to switch to 800x600. Then I am still not logged in.

3) I can't exit from X properly. In xdm, if I click on the 'exit' in the
pop menu, it will show me the colorful screen again, and more worse,
keyboard and mouse will stop responding. I have to tune off the power
and start again.

Thanks for any suggestions!


       __o       o
     _`\<,_     Z
    (_)/ (_)   />

> > Hi, 
> > 
> > I am installing Debian2.1 on my Twinhead Laptop. My graphic chip is
> > Trident Cyber 9525DVD PCI/AGP ( I saw this in my win98 configration ).
> > 800x600 svga tft LCD.
> Upgrade to at least 3.3.5, that was the first time I use 9525DVD on my
> powerslim 600 laptop.
> Current potato should do just fine with Xfree 3.3.6.
> BTW, it uses SVGA server.
> Chanop
> -- 
> ,----------------------------------------------------------------.
> | Just Debian ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ chanop@debian.org|
> `----------------------------------------------------------------'

Reply to: