[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Istrazni postupak protiv RH zbog krsenja slobode medija

VAŽNA OBAVIJEST

 

Prijedlog za pokretanje istražnog postupka protiv Republike Hrvatske u Europskom parlamentu zbog ograničenja slobode medija (HRT-a)

 

Poštovani,

 

Obavještavamo Vas da je predloženo pokretanje istražnog postupka u Europskom parlamentu protiv Republike Hrvatske zbog povrede članka 11 (2) Povelje o fundamentalnim pravima Europske unije, a odnosi se na nedozvoljeni utjecaj aktualne vlasti na rad Hrvatske radiotelevizije, čime je ugroženo pravo na objektivno informiranje. Više o Prijedlogu pročitajte na http://www.jurpro.hr/images/Clanci/PETITION-HRT.pdf .

 

Svjedoci smo još uvijek svakodnevne zloupotrebe Hrvatske radio televizije za političku promociju najviših vrhova vlasti. Tako je u pravilu neizostavan svakodnevni prilog o aktualnom predsjedniku države u centralnom dnevniku HTV-a. 

 

Peticiju za medijske slobode na Hrvatskoj radioteleviziji potpisalo je više od 14 000 građana, a ista se i dalje može potpisati online na slijedećem linku: http://www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u.html .

 

Pridružite se i Vi potpisu Peticije, ako to već niste učinili, i time sudjelujte o određivanju vlastite budućnosti i budućnosti Vaših najmilijih.

 

Kako bi se prikupio što veći broj potpisnika Peticije, proslijedite ovu obavijest dalje svojim prijateljima, kolegama i poslovnim partnerima.

 

Lijepi pozdrav,

 

JURIS PROTECTA

Udruga za unapređenje pravosuđa u RH

Zlatko Zeljko, predsjednik

www.jurpro.hr

 

PS: Ako ne želite više dobivati naše obavijesti, možete se odjaviti klikoim na link ODJAVA i upisati e-mail adresu koju odjavljujete.


Reply to: