[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#628444: iwlagn - "MAC is in deep sleep", cannot restore wifi operation


>Dafydd Harries wrote:
>> I've been seeing similar problems with my "Intel Corporation Centrino
>> Ultimate-N 6300".
>> Like others, the problems seemed to start around 2.6.39.
>Odd. What kernel did you use before then?  (/var/log/dpkg.log might
>> Like othes, the card flakes out a day or two after booting, and a reboot
>> always fixes the problem. Occasionally it stays working for longer.

[MV] what platform are you using? And does your problem appear after a system hibernate?

>> Like others, I've added RAM. But as far as I can recall the upgrade
>> happened well before any poblems started appearing.
>Interesting and useful.
>> Any ASPM settings are at their default.

[MV] Can you try pcie_aspm=off during boot?

>> Meenakshi, will the patch you mentioned be applied in 3.3?

[MV] Yes...it should be applied to 3.3 as well (it is also slated to be backported to stable kernels); but it is a fairly recent fix, so it will take some time before it gets accepted to the other Linux trees.

>> Below is a syslog excerpt from around the time of failue. It seems to
>> support Meenakshi's suggestion that it's related to the queue getting
>> stuck.
>> iwlwifi 0000:02:00.0: Queue 4 stuck for 2000 ms.

[MV] Any idea what happened before this? Did you see any error sending host commands? Did you resume from a hibernate? Can you send me the log?

Thanks for your patience,

Reply to: