[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#432650: marked as done (2.6.21-2: cannot grab IDE ports, hangs on boot)

Your message dated Sun, 12 Aug 2007 23:02:55 +0200
with message-id <20070812210255.GA13135@stro.at>
and subject line Bug#432650: Sigh...
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--- Begin Message ---
Package: linux-image-2.6.21-2-k7
Version: 2.6.21-5
Severity: normal

Kernel 2.6.21-2 on Lenny hangs during boot. 2.6.18-4 works. Last

"Waiting for root filesystem."

Leading up to that it talks about not being able to grab the IDE ports
as they are already in use.


Jul  9 11:56:00 merkur kernel: SIS5513: IDE controller at PCI slot 0000:00:00.1
Jul  9 11:56:00 merkur kernel: SIS5513: chipset revision 208
Jul  9 11:56:00 merkur kernel: SIS5513: not 100%% native mode: will probe irqs later
Jul  9 11:56:00 merkur kernel: SIS5513: SiS730 ATA 100 (1st gen) controller
Jul  9 11:56:00 merkur kernel:     ide0: BM-DMA at 0xd800-0xd807, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
Jul  9 11:56:00 merkur kernel:     ide1: BM-DMA at 0xd808-0xd80f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
Jul  9 11:56:00 merkur kernel: Probing IDE interface ide0...


0170-0177 : ide1
01f0-01f7 : ide0
0376-0376 : ide1
03f6-03f6 : ide0
  d000-d0ff : Trident Audio
  d800-d807 : ide0
  d808-d80f : ide1

relevant lspci -v:

00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 730 Host (rev 02)
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32
        Memory at ec000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64M]
        Capabilities: [c0] AGP version 2.0

00:00.1 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev d0) (prog-if 80 [Master])
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 1598
        Flags: bus master, fast devsel, latency 16
        I/O ports at d800 [size=16]

00:01.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS85C503/5513 (LPC Bridge)
        Flags: bus master, medium devsel, latency 0


-- Package-specific info:

-- System Information:
Debian Release: lenny/sid
  APT prefers testing
  APT policy: (990, 'testing'), (500, 'stable')
Architecture: i386 (i686)

Kernel: Linux 2.6.18-4-k7 (SMP w/1 CPU core)
Locale: LANG=de_DE.UTF-8, LC_CTYPE=de_DE.UTF-8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/bash

Versions of packages linux-image-2.6.21-2-k7 depends on:
ii  initramfs-tools [linux-initr 0.88        tools for generating an initramfs
ii  module-init-tools            3.3-pre11-1 tools for managing Linux kernel mo

Versions of packages linux-image-2.6.21-2-k7 recommends:
ii  libc6-i686                    2.5-9+b1   GNU C Library: Shared libraries [i

-- debconf information:
  linux-image-2.6.21-2-k7/preinst/elilo-initrd-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/old-system-map-link-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/depmod-error-2.6.21-2-k7: false
  linux-image-2.6.21-2-k7/preinst/lilo-initrd-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/create-kimage-link-2.6.21-2-k7: true
  shared/kernel-image/really-run-bootloader: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/prerm/would-invalidate-boot-loader-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/preinst/bootloader-initrd-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/preinst/overwriting-modules-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/depmod-error-initrd-2.6.21-2-k7: false
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/old-initrd-link-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/prerm/removing-running-kernel-2.6.21-2-k7: true
  linux-image-2.6.21-2-k7/postinst/old-dir-initrd-link-2.6.21-2-k7: true

--- End Message ---
--- Begin Message ---
On Sun, 12 Aug 2007, Julien Puydt wrote:

> After reading 
> http://forums.debian.net/viewtopic.php?p=85884&sid=a6fc79f42fe51951ccc6bd77f6a74882
> which is pointed to by duplicate
> http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=432971
> I can confirm that I'm running 2.6.22 -- and I didn't notice anything wrong 
> until now...

ok closing.

thanks for feedback.


--- End Message ---

Reply to: