[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#352765: linux-2.6: wrong drivers for tulip PCI IDs on alpha?

My old alphastation 200 4/166 needs de4x5 for the onboard ethernet. Last
time I did an install, I think discover tried to use de2104x which just
didn't work, it modprobed, found it but no traffic etc.

tulip didn't even find the ethernet chip at all iirc.

Bit hand wavy I know but de4x5 is reliable and works on at least this
hardware so please don't drop it. 

0000:00:06.0 SCSI storage controller: LSI Logic / Symbios Logic 53c810 (rev 02)
0000:00:07.0 Non-VGA unclassified device: Intel Corporation 82378ZB/IB, 82379AB (SIO, SIO.A) PCI to ISA Bridge (rev 03)
0000:00:0b.0 Ethernet controller: Digital Equipment Corporation DECchip 21040 [Tulip] (rev 23)
0000:00:0d.0 PCI bridge: Digital Equipment Corporation DECchip 21152 (rev 03)
0000:01:04.0 VGA compatible controller: 3DLabs Permedia II 2D+3D (rev 01)
0000:01:05.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 05)
0000:01:06.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 05)

0000:00:0d.0 0604: 1011:0024 (rev 03)
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 255, Cache Line Size: 0x10 (64 bytes)
        Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=255
        I/O behind bridge: 00008000-00008fff
        Memory behind bridge: 01400000-027fffff
        Prefetchable memory behind bridge: 0000000002800000-0000000002a00000
        BridgeCtl: Parity- SERR- NoISA+ VGA+ MAbort- >Reset- FastB2B-
        Capabilities: [dc] Power Management version 1
                Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=220mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
                Bridge: PM- B3+


Reply to: