[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Postfix DNS-problem


On Sat, Oct 02, 2004 at 04:10:01AM +0200, Rosenegger, Korbinian wrote:
> > I have trouble setting up Postfix (2.1.4-5) sending mail (receiving
> > mail works fine) on an up to date sarge system.
> > 
> > I have no local DNS-server running on that machine. DNS queries with
> > dig or host works fine!
> > 
> > My Problem: When I try to send mail with Postfix (i.e. to
> > something@web.de), Postfix starts a correct DNS-query for the
> > MX-Record of web.de. (I have done a tcpdump to verify that). Postfix
> > also gets the correct answer (mx-ha01.web.de in this example).
> > 
> > But than postfix didn't start a DNS-query for the A-Record of the
> > MX-Host (as I can see in the output from tcpdump). Instead Postfix
> > writes to syslog:
> > 
> > Sep 28 17:34:56 host postfix/smtp[12455]: warning: no MX host for web.de has a valid A record
> > 
> > Why can Postfix start an correct DNS-query for the MX-Record but isn't
> > going to ask the DNS-server for the A-Record of the MX-Host?
> I just had exactly the same problem, took about an hour to find the problem. 
> Just before the problem first appears i remounted /var with the noexec flag. 
> Remounting without this flag solved the problem. I hope this information 
> helped you.

sorry for my very late answere, but I was very busy last week. That
was exactly the problem. Now everything works fine!

Thanks a lot


 gpg-key: http://yola.in-berlin.de/rossol.gpg 
 Bitte keine Dateien in proprietären Formaten versenden.
 Siehe http://www.fsf.org/philosophy/no-word-attachments.de.html

Reply to: