[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Mouse is not working under Gnome

Hi Guys,

it's me again. Unbelievable but true, the culprit was my CD-ROM. The Installation now worked, I simply exchanged the CD-ROM with an older one and voila no problems whatsoever.

But now I've got another question. I also installed Gnome (I'm crazy I know ^^). Gnome works fine so far, the X-Server is starting up properly, but my mouse just won't work. Do you have any idea why that is so?

simmel@goshawk:~$ cat /proc/bus/input/devices
I: Bus=0011 Vendor=0001 Product=0002 Version=ab83
N: Name="AT Raw Set 2 keyboard"
P: Phys=2:0:11/input0
H: Handlers=kbd event0
B: EV=120013
B: KEY=4 2000000 3802078 f840d001 f2ffffdf ffefffff ffffffff fffffffe
B: MSC=10
B: LED=7

It looks like the mouse isn't even recognized by the system, am I right? Do I have to install a module for the mouse to work?

Here ist the section of the xorg.conf for my mouse

Section "InputDevice"
        Identifier      "Configured Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "CorePointer"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
        Option          "Protocol"              "ImPS/2"
        Option          "Emulate3Buttons"       "true"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"

/dev/input/mice does exist

What am I missing here? Any ideas?


All racists are assholes, everywhere!

You have to know how far to go in going too far!

curiosity is the key to innovation

News, entertainment and everything you care about at Live.com. Get it now!

Reply to: