[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: "~" in builddirs caused libtool to fail



On Sun, 24 Sep 2006 the mental interface of
Kurt Roeckx told:

> On Sun, Sep 24, 2006 at 03:32:26PM +0200, Elimar Riesebieter wrote:
> > On Sun, 24 Sep 2006 the mental interface of
> > Kurt Roeckx told:
> > > 
> > > The current version in Debian unstable has:
> > > ltmain.sh (GNU libtool) 1.5.22 (1.1220.2.365 2005/12/18 22:14:06)
> > > 
> > > The patch mentioned in the mail says it's last modified 2003-03-24,
> > > I've tried building with a ~ in the path and it worked, so I have no
> > > idea what's wrong.
> > > 
> > > Elimar, could you check what version of libtool you're using,
> > > and what happens exactly?  Are you sure this is a libtool problem?
> > 
> > # libtool --version
> > ltmain.sh (GNU libtool) 1.5.22 Debian 1.5.22-4 (1.1220.2.365 2005/12/18 22:14:06)
> 
> That's what you have installed in /usr/bin, try:
> ./ld10k1/libtool --version

ltmain.sh (GNU libtool) 1.5 (1.1220.2.1 2003/04/14 22:48:00)

Ok, this is the bug in alsa-tool-1.0.12rc1. I copied `which libtool`
into ./ld10k1 and everything went well ;)

> > Trying to build alsa-tools-1.0.12~rc1:
> > 
> > ranlib /source/alsa/svn-pkg-alsa/tarballs/alsa-tools-1.0.12
> > ranlib: '/source/alsa/svn-pkg-alsa/tarballs/alsa-tools-1.0.12': No such file
> > rc1/debian/tmp/usr/lib/liblo10k1.a
> > ../libtool: line 5985: rc1/debian/tmp/usr/lib/liblo10k1.a: No such file or directory
> > 
> > The builddir is indeed
> > /source/alsa/svn-pkg-alsa/tarballs/alsa-tools-1.0.12~rc1
> 
> I get:
> ranlib /usr/src/alsa-tools-1.0.12~rc1/debian/tmp/usr/lib/liblo10k1.a

fixed now

> Which seems to be working perfectly.  I don't get any errors at all.
> 
> What shell are you using, and what is /bin/sh pointing to?

bash. The shel I am running the build with is zsh.

Thanks

Elimar

-- 
  On the keyboard of life you have always
  to keep a finger at the escape key;-)

Attachment: pgpKe96z4bzcC.pgp
Description: PGP signature


Reply to: