[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#653471: installation-reports: Squeeze i386 6.0.3 on EeePC 701 Network

I have Debian (LXDE) working on EEE PC 701.
Upgraded from Lenny to Squeeze. There were some problems i remember.

Most probably, it is because Debian removed non-free firmware files.
Did you try full install ISO image?


On 12/28/2011 07:30 PM, Richard Zimmer wrote:
Package: installation-reports
Severity: important

-- Package-specific info:

Boot method: Netinst CD
Image version: Squeeze 6.0.3 i386 Netinst
Date: 12.27.2011

Machine: ASUS EeePC 4G 701

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [ ]
Configure network:      [ ]
Detect CD:              [E]
Load installer modules: [ ]
Detect hard drives:     [ ]
Partition hard drives:  [ ]
Install base system:    [ ]
Clock/timezone setup:   [ ]
User/password setup:    [ ]
Install tasks:          [ ]
Install boot loader:    [ ]
Overall install:        [ ]


<Description of the install, in prose, and any thoughts, comments
       and ideas you had during the initial install.>

Sorry if I used the wrong message format, I don't get Debian installed and so I do not get reportbug running.

Installation does not work on EeePC 701.

I used the netinstall image (debian-6.0.3-i386-netinst.iso), dd'ed it to a SD-card and rebooted the EeePC.

It looks like the Ethernetadapter Atheros L2 100 Mbit (rev a0) and the WLAN Adapter Atheros AR5007EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter (rev 01) are both not working.

I tried to modprobe the corresponding modules, but the modules are not in the image.

Since Netzwork does not work the installer tries to find a CD-ROM drive which I do not have.

The only option left is to stop the installation.

Is there a kernel and initrd files which I can copy into the SD-card to resolve the problem?

Regards Richard

Reply to: