[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#598653: installation-reports: debian squeeze hang at boot time when starting Xwindow: missing firmware for ati radeon card


On Fri, Oct 1, 2010 at 5:08 AM, Julien Cristau <jcristau@debian.org> wrote:
> On Fri, Oct  1, 2010 at 06:09:42 +0200, Christian PERRIER wrote:
>> So, I suppose this requires an entirely new udeb, meant to install
>> firmware for hardware such as video cards, etc. and run it at the end
>> of the install process. The current packages such as hwdetect are
>> meant to run at the beginning of the process, when it's needed to
>> detect wireless cards or disk drives. ....and when nobody really cares
>> about video cards.
>> Just a wild guess: I know nearly nothing about all this crap..:-)
> I guess the problem is that the installer doesn't have the drm modules
> so it doesn't know what firmware they might need?  Ideally this would be
> handled together with other firmware installation.
> That said, now that I look at the bug title, X shouldn't hang even if
> firmware is missing, it should be able to start without acceleration.  I
> think.  Might warrant a separate bug report against
> xserver-xorg-video-radeon, if there isn't one already.

This is supposely to be handled by discover step at pkgsel; I think it
is just a matter of providing the need data for its database to fix

Otavio Salvador                  O.S. Systems
E-mail: otavio@ossystems.com.br  http://www.ossystems.com.br
Mobile: +55 53 9981-7854         http://projetos.ossystems.com.br

Reply to: